Tema ovomesečne igre Ajme koliko nas je! je kiselo mleko.Temu nam je zadala Nataša.Meni su asocijacija na kiselo mleko sarme (njih jedem isključivo uz kiselo mleko,a i kako bih drugačije?),ove kiflice i ova pita čiji recept upravo sledi...
Pita sa kiselim mlekom
Please scroll down for English
Potrebno:
Pita sa kiselim mlekom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 400gr kora za pitu
- 4 jaja
- 2 (180gr) kisela mleka
- 60gr maslaca ili margarina,istopljenog
- 50ml ulja
- malo soli
Zagrejati rernu na 200C.
Umutiti jaja,pa dodati kiselo mleko,maslac,ulje i so.Pleh podmazati,pa staviti dve kore.Premazati filom ,staviti koru,premazati i dalje ređati kore.Svaku koru premazati filom.Završiti sa dve kore koje se ne premazuju.Peći da porumeni.
Sour Cream Pie
Ingredients:
- 400gr phyllo pastry
- 4 eggs
- 2 (180gr) sour cream
- 60gr butter or margarine,melted
- 50ml oil
- salt
Preheat the oven to 200C.
Whisk the eggs,then add the sour cream,butter,oil and salt to taste.Grease the baking pan,then arrange two sheets of phyllo on the bottom.Spread some filling,put another sheet of phyllo,spread the filling and repeat with the rest of the pastry and filling.On the top arrange two sheets with no filling between.Bake until golden brown.
odlično izgleda i sigurna sam da je vrlo ukusna!
ReplyDeleteInteresantne su navike koje svi imamo...Nikad nisam jela sarmu sa kiselim mlijekom... U zapadnom svijetu ni neznaju sta bi to moglo biti; jedino bih mogla uporediti sa 'njihovim' gustim jogurtom. ('Sour cream' je pavlaka / vrhnje / kajmak sa 20-35% masnoce)
ReplyDelete...a za pitu sam uvijek raspolozena!
Jednostavno, jednostavno i savršeno fino, sigurna sam. No, da li se radi o kiselom mlijeku (koje je drukčijeg okusa i konzistencije) ili o kiselom vrhnju, kao što je navedeno u engleskom prijevodu? Sada sam malkice zbunjena (Jasna je ispravno primjetila razliku). A možda je svejedno, pa će ispasti jednako fino:)
ReplyDeleteImam problem kad prevodim kiselo mleko na engleski,jer znam da ga tamo nema u ovom obliku.U originalu ide kiselo mleko,možda je najpribližnije tome grčki jogurt,mada ni to nije to.
DeleteZnači nisam jedina koja jede sarme sa kiselim mlekom. Sarme od kiselog kupusa, od raštama, zelja sve što ima mleveno meso i pirinač a smotano je ili punjeno ja prelijem kiselim mlekom.
ReplyDeleteOvo mu dođe kao ona pita sa jogurtom, ali ide kiselo mleko. Mnogo je volim a retko ko može da primeti da u nju ne ide sir, već svi misle da je neki mladi sir u pitanju. ja kore ređam kao harmoniku pa zalivam između i preko. Super light damski recept.
skroz sam izvan toka u zadnje vrijeme, nisam znala za ovu temu, ali kako god odličan recept!
ReplyDeletePravila sam nešto slično ali sa jogurtom. Odlično izgleda!
ReplyDeleteBaš dobro izgleda,ja se uopće nisam sjetila ničeg ovakvog za napraviti.
ReplyDeleteMeni se od cijelog recepta i dalje vrti po glavi misao "netko sarme jede s kiselim mlijekom?!" Evo svašta se može naučiti. Žao mi je što sam zakasnila na tvoj doručak, ali ovo bih mogla jesti u bilo koje doba. Odlično izgleda!
ReplyDeleteOvo je taaako dobro, obožavam ovakve pite :)))
ReplyDeleteodlično.. obožavam pite !
ReplyDelete