Znam da malo kasnim sa ovom čorbicom,ali kod nas je i dalje lepo vreme,a paradajza i tikvica na pijaci ima u izobilju.Jako je jednostavna,brzo se sprema,a može se i zamrznuti,pa uživati u njoj i tokom zime...
Čorba sa tikvicom i paradajzom
Please scroll down for English
Potrebno:
Na maslacu pržiti crni luk i tikvice oko 5' da omekšaju.Dodati paradajz i brašno,propržiti još par minuta,pa dodati kurkumu i supu.Pokriti i kuvati na laganoj vatri oko 30'.
Ispasirati ručnim mikserom ili blenderom,pa procediti i začiniti.I služiti toplo...
Courgette And Tomato Soup
Adapted from here
Ingredients:
Melt the butter,add the onion and courgettes and cook for 5' until tender.Add the tomatoes and flour,and cook for a couple of minutes.Finally,add the turmeric and stock,cover and simmer for 30'.Puree with a stick mixer or in the blender,then sieve.Season to the taste.And serve warm...
Čorba sa tikvicom i paradajzom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 0,5kg paradajza,seckanog
- 0,5kg tikvica,seckane
- 1 crni luk,seckan
- 1 kašika brašna
- 1/2 kašičice kurkume
- 1 l supe
- maslac,so,biber
Na maslacu pržiti crni luk i tikvice oko 5' da omekšaju.Dodati paradajz i brašno,propržiti još par minuta,pa dodati kurkumu i supu.Pokriti i kuvati na laganoj vatri oko 30'.
Ispasirati ručnim mikserom ili blenderom,pa procediti i začiniti.I služiti toplo...
Courgette And Tomato Soup
Adapted from here
Ingredients:
- 0,5kg tomatoes,chopped
- 0,5kg courgettes,chopped
- 1 onion,chopped
- 1 tbsp flour
- 1/2tsp turmeric
- 1 l stock
- butter,salt,pepper
Melt the butter,add the onion and courgettes and cook for 5' until tender.Add the tomatoes and flour,and cook for a couple of minutes.Finally,add the turmeric and stock,cover and simmer for 30'.Puree with a stick mixer or in the blender,then sieve.Season to the taste.And serve warm...
E danas znam sta pravim za rucak :)
ReplyDeleteIako su namirnice prave ljetne, nekako mi se ova juha baš uklapa u trenutnu vremensku prognozu
ReplyDeleteJako fino, znaš da obožavam juhe i ovo je odlična ideja. Iako, izgleda da se juhe baš i ne jedu (uvijek je malo komentara).
ReplyDeleteSuper izgleda, volim guste juhe.
ReplyDeleteOldična ideja i bas super izgleda.
ReplyDeleteInace ne volim paradajz corbu, ali mozda bi mi se ovako sa tikvicama dopala...
ReplyDeleteJako fino, baš sam maloprije jela juhu od paradajza, a probat ću i s tikvicama :)
ReplyDeleteNe kasniš, ima još svega i paradajza i tikvica. Juha odlična.
ReplyDeletepreljepe boje ove juhice, a juhica prija baš u ovo jesensko vrijeme
ReplyDelete