Skoro 100 posta,a nijedne kiflice?! Prosto neverovatno,ako se uzme u obzir da ih pravim barem jednom nedeljno i da imam više,pa da ne preterujem, od 20 recepata za iste.Evo prvog recepta.Velika prednost mu je u tome što se zamesi testo,oblikuju kiflice i onda ostave 2 sata da rastu.Znači ne morate da budete u stand by-u...
Kiflice sa kiselim mlekom
Please scroll down for English
Potrebno:
Kiflice sa kiselim mlekom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 1kg brašna
- 250ml toplog mleka
- 40gr svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 3 kašičice soli
- 100ml ulja
- 1 čaša (180ml) kiselog mleka
- 3 jaja
- 250gr margarina,omekšalog
- 1 žumance
- par kašika mleka
- susam
U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna,razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
U vangli,pomešati so,ulje,kiselo mleko,jaja,pa dodati brašno i kvasac i zamesiti testo.
Testo odmah podeliti na 3 dela.Svaki deo podeliti na 8 loptica.Uzeti jednu lopticu i razvući je u mali krug,premazati je sa malo margarina.Na nju staviti drugu koju opet premažete margarinom i tako do poslednje 8 loptice koju ne premazujete.Ovako dobijenu gomilu razvući u veliku koru,koju podelite na 16 dela i oblikujete u kiflice.Po želji u kiflice možete staviti i komadić fete.Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje,ostavljajući dosta mesta između.Ponoviti i sa ostalim delovima testa.Kiflice ostaviti da rastu 2 sata.
Premazati ih mešavinom žumanceta i mleka i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 200C da porumene.
Bread Rolls With Sour Cream
Ingredients:
- 1kg flour
- 250ml warm milk
- 40gr fresh yeast
- 1 tbsp sugar
- 3 tsp salt
- 100ml oil
- 1 cup (180ml) sour cream
- 3 eggs
- 250gr softened margarine
- 1 egg yolk
- a few tablespoon of milk
- sesame seed
In a warm milk add sugar and one tablespoon of flour,dissolve yeast and let stand until foamy.
In a kneading bowl,mix salt,oil,sour cream,eggs,then add the flour and yeast and knead the dough.
Divide the dough in 3 parts.Each part divide in 3 balls.Take one ball,roll it in a small circle and spread some margarine on it.On this,put another rolled ball,spread again with margarine and repeat with all 8 balls.Don't put margarine on the last ball.Roll this stack into a big circle and divide it to 16 part and make rolls.If you want you can put some feta cheese in it.Arrange it in a baking pan lined with parchment paper living space between.Repeat with the rest of the dough.Leave the rolls to rise for 2 hours.Brush it with egg yolk/milk mixture and sprinkle with sesame seed.Bake in the preheated oven at 200C until golden brown.
Predivne su
ReplyDeleteMa preslatke su, jako volim kiflice. Lijepo se listaju i opet me mami ono što najviše volim kod kiflica, kruščića i sličnih delicija - predivan miris :)
ReplyDeleteKako su lepeee.
ReplyDeleteBaš su lijepe.
ReplyDeleteIako sam više za kremaste kolače, s vremena na vrijeme volim i nešto ovakvo, ili pak nešto punjeno sa sirom i šunkom i slično.
Super receptić!
http://artonmyway95.blogspot.com
Posto slicne pravim,znam da su SAVRSENE!! <3
ReplyDeleteNe mogu vjerovati da u 100 recepata nisu bile niti jedne kiflice. Izgledaju odlično, baš idealne za grickanje uz utakmice. Ovakav recept još nisam isprobala.
ReplyDeleteI moje kiflice posle i više od 100 recepata čuče u draftu a radila sam po tuđim receptima i objavljivala. Uvek sam raspoložena da probam novi recept.
ReplyDeleteps nadam se da si videla post o okupljanju iako znam da nisi u Bgd (ako se ne varam) možda baš tog dana imaš neka posla ovde pa nam navratiš
Predivne su kiflice... Bas lepo razlistano izgledaju... :)
ReplyDeletebaš volim ovakve recepte, još jedan za kolekciju :) krasne kiflice!
ReplyDeleteI sama imam ne znam koliko recepta za kiflice, a i ovaj ce uci u kolekciju:) Odlicno izgledaju:)
ReplyDeleteMašala, kako su se razlistale:) S obzirom da je tu i kvasac i jogurt, sigurna sam da nema šanse da recept omane. Kod mene je sada užasna vrućina, ali će recept biti isproban kad malo zahladi!
ReplyDeletebaš su krasne, lisnate!!
ReplyDeleteDivno izgledaju , bas mi se dopadaju
ReplyDeleteRecepata za kfilice nikad dosta, obožavam ih :) Izgledaju savršeno, dodatak kiselog mlijeka mi je super!!
ReplyDeletejoj što ja volim kiflice....
ReplyDeletenikad ih ne pravim, opasnost za moju liniju je prevelika:) al zato čim se nađem u blizini istih, ne zaustavljam se:)
i ja imam dosta recepata, iako ne pravim. Mislim da kiselo mleko daje poseban šmek.
Super!