Wednesday 25 April 2012

FBI rukavice - Laka kuharica

Kada smo odabrali blog Lake kuharice za ovaj krug FBI rukavice bila sam sigurna da ću isprobati puno recepata s mesom.Ali,listajući blog i birajući recepte pored mene se našla moja Milica i naravno odabrala čokoladni puding i brownies.Onda je došao i moj dragi i video recept za pitu s pomorandžama (Molim te,pravi ovo,to mi je pravila baka kad sam bio mali). A onda sam ja,konačno,izabrala rusku piletinu.I niko od nas nije pogrešio u izboru i svi tvrdimo da je njegov izbor najbolji.Šalu na stranu,šta kod da izaberete nećete pogrešiti.

Ruska piletina sa feta sirom


Jako ukusno jelo koje se i brzo sprema.Ja sam u odnosu na originalni recept,dodala malo soka od paradajza da bih imala više sosa.Super je!


Gorko-slatki čokoladni puding


Naravno,neuporedivo bolje nego kupovni,a sprema se isto tako brzo.Ja sam samo zaboravila da na kraju dodam one dve kašike maslaca (dobro je što nisam puding stavljala u modle,bilo bi svašta).Probajte!

Marshmallow Brownies


Brownies i inače volim da pravim kada mi treba nešto brzo i slatko.Volim kikiriki u kolačima,a i po kući mi se motala neka otvorena kesa marshmallow-a koju niko nije hteo da jede.Odlično sam je iskoristila,brownies su super.Koristila sam malo veći pleh,više volim malo tanje kockice.

Pita s narandžom


Još jedna izvrsna poslastica,dragi se oduševio! A i meni se jako dopala.Takođe se brzo sprema,izdašna je,a i na moje iznenađenje,nije ni previše slatka.Ja sam je poslužila uz malo kisele pavlake,volim je uz ovakve kolače.Jako jako dobra stvar!





10 comments:

  1. Odličan odabir, odličan prikaz. Puno ti hvala na lijepim rezenzijama i zaista se radujem što ste svi bili zadovoljni (i siti, nadam se). Poljubac:)

    ReplyDelete
  2. Joj kako sve izgleda prefino...
    Samo vas gledam kako isprobavate njene recepte i patim jer nemam vremena ništa isprobati sada... imam nešto od pre ali ne želim da priložim neki stari isprobani recept i onda preskačem krug a znam da ima toliko toga što bih pravila...

    ReplyDelete
  3. Sve je fino, a ovaj puding, gledam ga već treći put ako ne i više, radim sigurno ovih dana...kada ste ga sve radile, mora da je dobar :)

    ReplyDelete
  4. krasan izbor, sve jako mami! ova pita mi je baš posebno interesantna

    ReplyDelete
  5. Ti si za razliku od mene liberalna pa i ostali ukućani imaju pravo glasa kad se biraju recepti za isprobavanje. Iz tvoje kolekcije sam probala samo puding i mogu se složiti da je odličnog okusa. Sljedeći put ću ga i ja staviti u zdjelice i dodati šlaga.

    ReplyDelete
  6. Odlične recepte ste izabrali, a pripremila si ih i prezentirala posebno dobro, prekrasno ! Meni si skrenula pažnju na rusku piletinu koju ću ubaciti i kod sebe na isprobavanje, a drago mi je da je i pita od naranče i kod vas super prošla i da imamo isti dojam a to je da nije slatka onoliko koliko smo mislili da će biti.

    ReplyDelete
  7. Divna prezentacija i jos je lepse sto su i ukucani mogli da izaberu sta ce se praviti, pita sa pomorandzama nam se isto jako dopala a vidim tu jos neke lepe recepte koje bih isto volela da isprobam sledeci put.:))

    ReplyDelete
  8. Predivan izbor i prezentacija, fotke izuzetne.

    ReplyDelete
  9. U ovim FBI rukavicama me odusevljava sto su svi izabrali nesto drugacije... Kod Katarine ima zaista velik izbor recepata... Samo se tesko odluciti! Odlican izbor i prezentacija... :)

    ReplyDelete
  10. odlično ste svi izabrali!

    ReplyDelete