Bez mnogo komplikovanja,jednostavno,a tako ukusno...
Sočna limun torta
Please scroll down for English
Potrebno za koru:
Sočna limun torta
Please scroll down for English
Potrebno za koru:
- 4 jaja
- 250gr šećera
- 160ml ulja
- 160ml soka od pomorandže (najbolje sveže ceđenog)
- 220gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- sok od jednog limuna
- 2 kašičice šećera
- 5-6 kašika dobrog džema od jagode
- 600ml slatke pavlake (nezaslađene)
- 100-150gr šećera u prahu
- vanila
- sok od jednog limuna
Zagrejati rernu na 200C.Okrugli pleh prečnika 23-24cm obložiti papirom za pečenje.
Umutiti jaja sa šećerom da masa pobeli i naraste.Dodati sve ostale sastojke,promešati i sipati u pleh.Koru peći oko 30-40' u donjoj trećini rerne (proveriti čačkalicom).
Pečenu koru izvaditi iz pleha i kompletno ohladiti.Preseći dva puta horizontalno da se dobiju 3 kore.Poprskati sve tri kore sirupom (za sirup pomešati šećer i limunov sok da se šećer otopi).
Staviti prvu koru na tanjir za serviranje,premazati džemom,pa staviti drugu koru.Za drugi fil umutiti pavlaku sa šećerom,a na kraju mućenja dodati sok od limuna i vanilu.
Premazati drugu koru umućenom pavlakom,staviti treću koru i celu tortu premazati pavlakom.Ohladiti.
Moist Lemon Cake
Ingredients for the sponge:
- 4 eggs
- 250gr sugar
- 160ml oil
- 160ml orange juice (better if it's freshly squeezed)
- 220gr flour
- 1 tsp baking powder
- juice from one lemon
- 2 tsp sugar
- 5-6 tbsp good-quality strawberry jam
- 600ml heavy cream
- 100-150gr powdered sugar
- vanilla
- juice from one lemon
Directions:
Preheat the oven to 200C.Line a round springform pan (23-24cm) with parchment paper.
Beat the eggs and sugar until the mixture is pale and risen.Add all the other ingredients,mix and pour into prepared pan.Bake in the lower third of the oven for 30-40' (toothpick test).
Take it out from the oven and cool completely.Cut the sponge horizontaly in three layers.Sprinkle each layer with the syrup (for the syrup mix lemon juice and sugar until the sugar is dissolved).
Put first layer of the sponge on the serving plate and spread with jam.Put another layer on it.
For the second filling mix the heavy cream and sugar.And at the end add the vanilla and lemon juice.
Spread some filling on the second layer and then put the third layer.Spread the rest of the whipped cream all over the cake.Cool.
Prekrasno izgleda, divne slike, obozavam ovakve stvari s limunom, jednostavno, a toliko lijepo.
ReplyDeleteDopadaju mi se sastojci,a presjek je divan,a tek slike...sve mi se dopada :)
ReplyDeleteNisam ljubitelj kolača u kojima prevladava limun, ali ovdje vidim ima dosta drugih sastojaka koji mi se sviđaju tako da bih probala ovu krasoticu
ReplyDeleteJako lijepo i sigurno jako fino. Limun u svim kolačima mi je preeefin :) A i super je džem od jagode, to mi je omiljeni pokraj pekmeza od šipka :)
ReplyDeleteDopada mi se ova kombinacija limuna i jagoda. Verujem da je tortica veoma socna i ukusna :)
ReplyDeletefantastična je!
ReplyDeleteVrlo lepa kombinacija, ne sumnjam da je kolač izuzetno osvežavajući.
ReplyDeleteZalijepila sam nos za monitor, i ne mogu da se odvojim od ove tortice! Divna je, okorjeli sam limunoljubac, tako da ovaj recept bilježim :-) Slike su prekrasne!
ReplyDeleteOvo mi se mnogo dopada :))
ReplyDeleteBaš sam juče razmišljala da pravim neku limun torticu :)
Ja volim limun u kolacima.Odlicno si je napravila, preivno izgleda!
ReplyDeleteja volim torte i kolače s limunom, prekrasna je!
ReplyDeleteOdmah sam pozelela da isecem sniticu, a verovatno bih se ubrzo vratila i po repete!:)))
ReplyDeleteNikad nisam puno radila sladke stvari od limuna ali sad me baš ima da bi :). Lepa je!
ReplyDeleteIzgleda jako lepo i socno... Bas volim ovakve torte..
ReplyDeleteObožavam kolače i torte s limunom tako da mi se ova tvoja torta jako sviđa...prekrasne fotografije :)
ReplyDelete...prekrasno!!!...obožavam limun...divne fotografije... :)
ReplyDelete...lijep pozdrav ostavljam... :)