Mihaela sa bloga 'Tortelina' me je zainteresovala ovim receptom,da isprobam i ja testo koje se sprema sa slatkom pavlakom.
U mom slučaju,to su mali kuglofi sa cimetom.A testo me je vrlo iznenadilo.Jako je mekano,a sam recept je više nego jednostavan.Vreme pripreme je 5 minuta.A i pogodan je za razne varijacije.Ako ne volite cimet,ubacite svoj omiljeni začin,seckanu čokoladu ili neko voće...
Mini kuglofi sa cimetom
Please scroll down for English
Potrebno za 18 kolačića:
Priprema:
U mom slučaju,to su mali kuglofi sa cimetom.A testo me je vrlo iznenadilo.Jako je mekano,a sam recept je više nego jednostavan.Vreme pripreme je 5 minuta.A i pogodan je za razne varijacije.Ako ne volite cimet,ubacite svoj omiljeni začin,seckanu čokoladu ili neko voće...
Mini kuglofi sa cimetom
Please scroll down for English
Potrebno za 18 kolačića:
- 200gr brašna
- 200gr šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 350gr slatke pavlake
Priprema:
Zagrejati rernu na 190C.Podmazati kalupe za mini kuglofe ili za veliki kuglof.
Pomešati brašno,šećer,prašak za pecivo,cimet i so.Dodati jaja i pavlaku,pa sve mutiti oko 5' da masa počne da liči na blago umućen šlag.Sipati masu u kalupe i peći oko 20'za male kalupe,odnosno oko 40' za veliki kalup (proverite čačkalicom).
Mini Cinnamon Bundt Cakes
Ingredients for 18 small cakes:
- 200gr flour
- 200gr sugar
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp cinnamon
- a pinch of salt
- 3 eggs
- 350gr heavy cream
Preheat the oven to 190C.Grease mini bundt pans or one regular size pan.
In a mixing bowl,mix the flour,sugar,baking powder,cinnamon and salt.Add the eggs and heavy cream and mix for 5',until the batter is the texture of softly whipped cream.Pour the batter into the prepared pans and bake for 20' for small or 40' for big pan (toothpick test).
Sladki su! I sa cimetom,nešto za mene :). Mislim, da i imam ovaki pekač za mini kuglofe :). Kakav pekač/lim si ti koristila?
ReplyDeleteKoristila sam silikonski kalup.Prvi put ga koristim i bas sam zadovoljna. Hvala...
DeleteCarobni su!
ReplyDeleteHvala,kiss...
DeletePreslatki su, a ove slike s malinama su pun pogodak jer jako volim maline :)
ReplyDeleteI ja ih volim :) Hvala
DeleteBas su medeni tako maleni, da se mogu fino poruckati onako u par zalogaja uz soljicu tople cokolade ili caja.:))
ReplyDeleteI meni su simpaticni ovako mali.Hvala,Lanice!
Deletepreslatki su! nisam nikad stavila slatko rhnje u ovakvo tijesto, super!
ReplyDeleteJako, jako fino. Kako imam kalup za male kuglofe, bilježim!
ReplyDeleteKuglofići su preslatki. Već duže vrijeme želim kalup za mini kuglofe, ali nailazim samo na silikonske. Nekako sam skeptična prema pečenju kolača u silikonskom kalupu. Znači sve funkcionira bez problema?
ReplyDeleteI ja ih sad prvi put koristim.Što bi rekla jedna moja prijateljica-imam osećaj kao da onaj silikon ispušta nešto u testo :)))
DeleteBaš sam zadovoljna,kuglofčići sami ispadaju.Doduše ja sam i podmazala kalup sa malo ulja.
baš su lijepi!moram nabaviti kalup
ReplyDeletePreslatki su :) Sviđa mi se ideja da se u tijesto umiješa i slatko vrhnje :)
ReplyDeleteMa predivni su mi, moram si nabavit kalup.
ReplyDeleteKako su ti medeni ovako mali. Pravi kao iz izloga.
ReplyDelete