Opet ja i taj cimet...
Ovo je neka varijacija na temu svima omiljenog 'pull-apart' hleba sa cimetom.Obradujte svoje najmilije mirisnim i mekanim pecivima za uskršnje praznike...Srećan Uskrs!!!
Mini cimet hlepčići
Please scroll down for English
Potrebno za testo:
Ovo je neka varijacija na temu svima omiljenog 'pull-apart' hleba sa cimetom.Obradujte svoje najmilije mirisnim i mekanim pecivima za uskršnje praznike...Srećan Uskrs!!!
Mini cimet hlepčići
Please scroll down for English
Potrebno za testo:
- 30gr svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 200ml tople vode
- 60gr otopljenog maslaca
- 100gr šećera
- 200ml toplog mleka
- 1 kašičica soli
- 600-650gr brašna
- 50gr otopljenog maslaca
- 100gr šećera
- 2 kašike cimeta
Pomešati kvasac,2 kašike šećera i vodu i ostaviti da kvasac zapeni.
U posebnoj činiji pomešati maslac,šećer,mleko,so,narasli kvasac,pa sa brašnom zamesiti mekano testo koje se malo lepi za ruke.Pokriti činiju i ostaviti da naraste.
Pomešati šećer i cimet.
Nauljenim rukama kidati testo i praviti male loptice (ja sam ih imala oko 30).Svaku lopticu umakati prvo u otopljeni maslac,pa u mešavinu šećera i cimeta.Ređati ih gusto u pleh.Ostaviti ih da rastu još 30'.
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30'.
Little Cinnamon Rolls
Ingredients:
- 30gr fresh yeast
- 2 tbsp sugar
- 200ml warm water
- 60gr melted butter
- 100gr sugar
- 200ml warm milk
- 1 tsp salt
- 600-650gr flour
- 50gr melted butter
- 100gr sugar
- 2 tbsp cinnamon
Mix the yeast,2 tbsp of sugar and water and let stand until foamy.
In a separate bowl,mix the butter,sugar,milk,salt,yeast mixture and gradually beat in the remaining flour to make a soft sticky dough.Cover the bowl and let it rise.
Mix the sugar and cinnamon.
With the greased hands divide the dough into small balls (I had about 30 balls).Roll each ball first in the melted butter and then in a cinnamon sugar.Place them in a single layer in a baking pan.Let them rise for 30'.
Bake in the preheated oven at 200C for 30'.
Ovo je nseto kao onaj 'monkey bread'. Svidja mi se! :)
ReplyDeleteZnam da je dizano tijesto teško nagovoriti da ispadne baš onako kako želiš. Gledam ovaj tvoj cvijet od cimeta i ne mogu se prestati diviti kako savršeno izgleda. Još uz to sam i gladna i mogu se misliti kako ti kuhinja božanstveno miriši i kako su ukusne ove loptice dok su još tople.
ReplyDeleteŽelim ti sretan Uskrs!
Predivno si ih napravila, svaka rolnica je na svom mestu. Verujem da su veoma ukusne:) Prelepe su ti slike!
ReplyDeleteIzgleda kao cvijet :) Cimet mi je jedna od omiljenih stvari u kuhinji uopće :)
ReplyDeletePredivno Irena..volim cimet i tvoje buhtlice su predivne !!!!
ReplyDeleteHristos Vaskrese !!!!
Prekrasno izgleda, prefektni, jednaki kruscici, mogu zamisliti kakav divan miris imaju.
ReplyDeleteHljepčići savršeno poredani,a vjerujem da im je takav i ukus!
ReplyDeleteJoj kako ovo lepo izgleda.... miriše dovde...
ReplyDeletesavršeno izgleda!!
ReplyDeleteOvaj recept mi lici jako na Cimet kiflice (recept koji sam nasla na internetu), tako da verujem da je i vise nego fantastican.
ReplyDeletebaš je super, kao monke bread ili kao buhtlice! i ja volim ovakva tijesta s cimetom. sretan ti Uskrs!
ReplyDeleteDivnooo izgleda! Mogu zamisliti kako miriše...
ReplyDeleteKrasno si napravila! I ja volim cimet (haha, puno vidi se), baš se mi sviđa kad pečem nešto sa njim kako mi stan lepo miriše :)!
ReplyDeleteSretan Uskrs uz zamane mirise koje se šire tvojom kuhinjom.
ReplyDeleteIsprobala sam recept i za razliku od pull apart kruha i pužića, ovo mi je najmanje drag način slaganja tijesta. Po vrhu se šećer nije otopio, već se zapekao i stvorila se korica. Pretpostavljam da je to problem velike površine na kojoj je šećer pod direktnim utjecajem pećnice.
ReplyDeletePa dobro,dobro je nekad i probati nešto treće.Meni se dopalo baš zbog te korice,jer u sredini imaš mekano testo,a na dnu se šećer istopio,pa imaš i tako sirupast deo.Tri u jednom!
Delete