Sunday 30 November 2014

KuVarijacije - Zebra kolač

Dugo dugo nisam učestvovala u KuVarijacijama. Možda bih propustila i ovaj krug da mi nije trebao neki brz kolač. Zebra kolač, mmm, dobro, mislim da smo svi znali šta da očekujemo. Kolač je dobar, štosan. Nije za padanje u nesvest, ali se brzo i lako pravi, sastojke uvek imate u kući. Ono što je meni bilo interesantno to je da sam za ovaj kolač prvi put čula kad sam bila jako mala devojčica i još uvek se živo sećam kako moja tetka sipa kašiku po kašiku mase u pleh, a meni nije bilo jasno šta to ona radi. Za jedno malo dete gotov kolač je bio nešto wow! 
U odnosu na originalni recept prepolovila sam samo količinu praška za pecivo, umesto 4 stavila sam dve kašičice. Sve u svemu, kolač je dobar, treba probati...

Zebra kolač
Klik na naziv za recept


6 comments:

  1. Odlično izgleda i ja se spremam napraviti već neko vreme.

    ReplyDelete
  2. Izuzetno lep kolač i drago mi je da sam ga i ja isprobala. Moje šarice nisu tako lepe, alli nema veze, kolač mi je jako lep. Praviću ga ja opet.Moj post ide sutra.

    ReplyDelete
  3. Meni se ovaj kolač jako dopao. Kao mala često sam jela mamin Mramorni kolač, a posle ga baš dugo nismo pravili. Ovaj mi je sada toliko prijao da je i mene to iznenadilo... :)

    ReplyDelete