Sunday, 16 November 2014

Buhtle sa mileramom / Creme Fraiche Jam Bread Rolls

Vruće mekano testo punjeno džemom od jagoda. I'm in heaven!

Buhtle sa mileramom
Please scroll down for English

Potrebno za testo:

  • 200ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • oko 20gr svežeg kvasca
  • 2 jaja
  • 200gr milerama
  • 100gr žutog šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • oko 600-700gr brašna
i još:
  • džem
  • šećer u prahu
Priprema:
U toplo mleko dodati kašičicu šećera, razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Pomešati jaja, mileram, žuti šećer, so i narasli kvasac, pa sa brašnom zamesiti testo. Pokriti testo i ostaviti ga na toplom da naraste.
Premesiti testo, oblikovati ga u loptice, svaku puniti džemom i poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti ga još jednom da naraste. Peći na 200C da lepo porumene. Posuti šećerom u prahu.

Creme Fraiche Jam Bread Rolls

Ingredients for the dough:
  • 200ml warm milk
  • 1 tsp sugar
  • about 20gr fresh yeast
  • 2 eggs
  • 200gr creme fraiche
  • 100gr yellow sugar
  • 1/2 tsp salt
  • about 600-700gr flour
and:
  • jam
  • powdered sugar
Directions:
In a warm milk add the sugar and dissolve the yeast. Let stand until foamy.
Mix the eggs, creme fraiche, yellow sugar, salt and yeast mixture and with a flour knead the dough. Cover the bowl and let stand until doubled in volume.
Knead the dough again, divide it in little balls, stuff them with jam and arrange them in a baking pan lined with parchment paper. Let them rise again. Bake at 200C until nicely golden brown. Dust with powdered sugar.



3 comments:

  1. super i sama radim takvo tijesto a još nisam probala sa đemom od jagoda vjerujem da je fino :D pozzz

    ReplyDelete
  2. Super su ove tvoje buhtle i mi ih mnogo volimo.Verujem da je sa mileramom samo ukusniji i ja volim u dizanim testima pavlaku.

    ReplyDelete
  3. mirišu i preko ekrana.... baš prelijepo izgledaju.
    veliki pozzz....

    ReplyDelete