Friday, 21 March 2014

Kolač sa malinama i jogurtom / Raspberries And Yogurt Cake

Kod mene uvek dobrodošao...

Kolač sa malinama i jogurtom
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 400gr brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 230gr omekšalog maslaca
  • 350gr šećera
  • 2 kašike sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
  • 3 jaja
  • 250ml jogurta
  • 400gr malina (ako su smrznute, ne odleđivati ih)
Priprema:
Zagrejati rernu na 180C. Kolač možete peći u kalupima za mafine, običnom okruglom plehu, kalupu za kuglof... Ja sam ga pekla u malim pravougaonim kalupima. Ako koristite kalup za mafine, koristite i papirne korpice. A ako pečete u bilo kom drugom kalupu, podmažite ga otopljenim maslacem i pospite brašnom.
Od ukupne količine brašna, odvojite jednu kašiku i pomešajte sa malinama.
Ostatak brašna prosejte sa praškom za pecivo i solju.
Umutite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, koru i sok pomorandže, jogurt i na kraju špatulom umešajte i brašno. Kada je sve sjedinjeno, lagano umešajte i maline. Sipajte masu u pleh. Vreme pečenja zavisi od pleha. Za mafine je potrebno 20-tak minuta, za kuglof sat i 15-tak minuta... Najbolje proveriti čačkalicom. Pečen kolač ostavite 5 minuta u kalupu, onda ga izvadite i po želji ili pospite šećerom u prahu ili prelijte šećernom glazurom.

Raspberries And Yogurt Cake

Ingredients:
  • 400gr flour
  • 1,5 tsp baking powder
  • a pinch of salt
  • 230gr softened butter
  • 350gr sugar
  • 2 tbsp freshly squeezed orange juice
  • 1 tsp grated orange zest
  • 3 eggs
  • 250ml yogurt
  • 400gr raspberries (if frozen, don't thawed) 
Directions:
Preheat the oven to 180C. Grease and flour bundt cake or regular round pan or if using muffin pan line with paper cases.
Mix the raspberries with one tablespoon of flour.
Sift the rest of the flour with baking powder and salt.
Whisk the butter and sugar, add one egg at the time, orange juice and zest and yogurt. Then add the flour and using a wooden spoon or silicone spatula gently incorporate it. Finally, add the raspberries and gently mix it all. Pour the mixture into prepared pan and put it in the oven. Baking time depends of the pan you are using. For muffins, it will take about 20', for bundt cake about a hour and 15'. Check it with toothpick. Baked cake leave in the pan for 5', then take it out. You can either dust with powdered sugar or pour a sugar glaze over.




9 comments:

  1. lovely ..........................cake

    ReplyDelete
  2. Volim te voćne kolače sa jogurtom

    ReplyDelete
  3. Super deluje, volim ovakve kolacice:) Nesto slicno sam pripremala, ali u obliku mafina, bili su odlicni!

    ReplyDelete
  4. Sjajno....probavam obavezno!

    ReplyDelete
  5. bas volim takve kolace, bas socno izgleda :)

    ReplyDelete
  6. fini kolač za popodnevno uživanje uz kavu, čaj,...

    ReplyDelete
  7. Znam djeci ovakve kolačiće spremati s raznovrsnim voćem

    ReplyDelete
  8. Ovakvi kolači su i kod mene uvijek dobro došli , a kada se dodaju maline okus je posebno dobar. Super kolač i lijepe slikice !

    ReplyDelete