Ovomesečna domaćica igre Ajme,koliko nas je! je Mirela sa bloga Kruha i... Tema koju nam je zadala je ovas. Jedna od prvih asocijacija kada pomislim na ovas su ovsene pahuljice. A kada pomislim na ovsene pahuljice, prvo mi na pamet padne crumble i chocolate chip cookies. Pošto sam, čini mi se, probala sve varijacije na temu crumble sa voćem, ovoga puta sam išla na varijantu sa čokoladom. Sočna čokoladna krema posuta hrskavim posipom...
Čoko crumble
Please scroll down for English
Potrebno:
Čoko crumble
Please scroll down for English
Potrebno:
- 200gr crne čokolade
- 100ml mleka
- 250ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- prstohvat soli
- 100gr brašna
- 75gr maslaca
- 50gr ovsenih pahuljica
- 100gr žutog šećera
Priprema:
Pomešati mleko i pavlaku i staviti na vatru da proključa. Ubaciti usitnjenu čokoladu i promešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se prohladi dok pripremate mrvice.
U činiju staviti brašno i dodati kockice hladnog maslaca. Vrhovima prstiju utrljati maslac u brašno. Dodati i pahuljice i šećer i sve promešati.
U čokoladu dodati blago umućena žumanca i so. Promešati i rasporediti kremu u posudice za pečenje. Posuti mrvicama i peći na 200C oko 30-40' da blago porumeni. Služiti toplo.
Choco Crumble
Ingredients:
- 200gr dark chocolate
- 100ml milk
- 250ml heavy cream
- 3 egg yolks
- a pinch of salt
- 100gr flour
- 75gr butter
- 50gr rolled oats
- 100gr yellow sugar
Directions:
In a saucepan mix the milk and cream and put on a heat to boil. Remove from the heat and add the chopped chocolate. Stir until the chocolate is melted. Leave to cool while you prepare the crumble topping.
In a bowl, put the flour and add the chopped cold butter. Using your fingertips rub the butter into the flour. Add the oats and sugar and stir.
In a melted chocolate add the whisked egg yolks and a pinch of salt. Mix all together and divide the mixture between the ramekins. Sprinkle with crumble topping. Bake in the preheated oven to 200C for 30-40' until slightly golden brown. Serve warm.
Lepo si osmislila crumble u ovom receeptu.ja jako volim kolac ovakve vrste.I jasam bas postavila ali vise tradicionalni crumble a sljivama.
ReplyDeleteVoćni crubmle sam radila s posipom od zobenih pahuljica, ali čokoladni još nisam imala priliku jesti. Zvuči odlično!
ReplyDeleteSe ve absolutamente exquisita su crumble me encanta,abrazos
ReplyDeleteSa cokoladom ne moze da omane, svidja mi se kako si ukomponovala pahuljice.:))
ReplyDeleteVolim ovakve dezertiće, ja ih za sebe pravim bez šećera i bude super ako je voće slatko. A ovakav još nisam ni pravila ni jela, baš je dobar!
ReplyDeleteOvo je apsolutno i fantastično predivno! Baš ono što nam treba kad Miša uveče kaže da mu se jede nešto čokoladno ( što se događa redovno :-) ). Ja volim i voćni, takođe, ali ovo je neprocenjiv recept :-D.
ReplyDeleteOdlično! Sa čokoladom je sve super :)
ReplyDeleteUvijek tražim dobre (i relativno zdrave) ideje za međuobrok, a ovo mi baš super izgleda :)
ReplyDeleteZvuči super!
ReplyDelete