Italijanski gulaš
Please scroll down for English
Please scroll down for English
- 500gr junetine sečene na kockice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 0,5 kašičice origana
- 0,5 kašičice suve majčine dušice
- 1 čaša goveđe supe (kocka)
- 1 konzerva paradajz pelata
- 0,5 čaše vode
- 0,5 čaše crnog vina
- 2 krompira,sečena na krupne komade
- 1 šargarepa,sečena
- 1 lovorov list
- so,biber,ulje,brašno
Posoliti i pobiberiti meso,pa ga uvaljati u brašno.Ispržiti ga na malo ulja da porumeni sa svih strana.Izvaditi meso,a u istoj masnoći ispržiti seckan crni luk.Pri kraju prženja dodati seckan beli luk.Vratiti meso u šerpu,pa dodati sve ostale sastojke.Začiniti po ukusu,poklopiti šerpu,smanjiti vatru na srednje tihu i krčkati gulaš oko 1,5 sat da meso omekša.
Italian Stew
- 500gr beef,cut into bite-size subes
- 1 onion
- 2 cloves of garlic
- 0,5 tsp oregano
- 0,5 tsp dried thyme
- 1 cup of beef stock
- 1 can of chopped tomatoes
- 0,5 cup water
- 0,5 cup red wine
- 2 potatoes,cut into big chunks
- 1 carrot,chopped
- 1 bay leaf
- salt,pepper,oil,flour
Season the meat,then roll it in flour.Cook the meat until browned.Take out the meat and then cook the chopped onion.At the end of the cooking,add the chopped garlic.Return the meat to the pan and add all the other ingredients.Season by taste,cover the pot,decrease the heat to the low and cook the stew for 1,5 hours until the meat is tender.
Kod mene je vino u gulašu kao i u svim sličnim jelima, naročito krompir paprikašu neizbežno. Moram priznati ovakva jela su uvek najomiljenija a za kuvaricu i najlakša. Trbe aovu zimu iskoristiti do kraja sa ovakvim toplim ručkovima.
ReplyDeleteGulaš je uvijek dobar i dozvoljava puno kombinacija sa začinskim biljem. I ja obično stavim timijan i origano, zato znam da je ovo odlično:)
ReplyDeletesta mislis, da li bi ovo moglo u expres lonac na tihoj vatri, pa da skratim ovih sat i po?
ReplyDeleteVerovatno,mada nikad nisam koristila ekspres lonac.Ne znam zašto ne bi moglo :)
Deletehvala ti, bas cu probati. nikad nisam pravila, a znam da mm voli. pozdrav, vesna.
ReplyDeleteFino, fino, već dugo nisam jela :)
ReplyDeleteMeni su gulaši često na meniju jer su zgodni za dva dana. pa sa različitim prilozima. Na sličan način i ja ga radim
ReplyDeleteSlično je i moja baka kuhala gulaš pa sam i ja od nje preuzela, a isprobati ću ga prateći i ovaj tvoj recept. Znam da je pouzdano dobar ,a gulaš baš predobro izgleda !
ReplyDelete