Slatko pecivo za sladak početak dana...
In a small bowl,mix yeast,some sugar and milk and leave until frothy.Sift the flour and salt in a mixing bowl,add an egg,sugar,oil and yeast mixture.Knead the dough,if necessary add some more flour until you get a soft dough that will not stick to your hands.Cover the dough and leave to rise.
Špansko pecivo-Ensaimadas
Please scroll down for English
Potrebno:
- 220-250gr brašna
- 15gr svežeg kvasca
- 75ml toplog mleka
- 0.5 kašičice soli
- 1 jaje
- 50gr šećera
- 30ml ulja
- 50gr otopljenog maslaca
- šećer u prahu
Pomešati kvasac,malo šećera i mleko i ostaviti da zapeni.Prosejati 220gr brašna i so,pa dodati jaje,šećer,ulje i narasli kvasac.Umesiti testo,ako je potrebno dodati još brašna,da se dobije mekano testo koje se ne lepi za ruke.Ostaviti ga da naraste.
Zagrejati rernu na 190C.Obložiti pleh za pečenje papirom za pečenje.
Premesiti testo i podeliti ga na 16 dela.Svaki deo oblikovati u tanak kanap,pa ga provući kroz otopljeni maslac.Oblikovati ga u puža,kraj podvući ispod,pa ih ostaviti još 45' da rastu.Premazati svako pecivo vodom i posuti šećerom u prahu.Peći oko 15-20' da porumene.Posuti ih još jednom šećerom u prahu.Služiti tople.
Spanish Pastry-Ensaimadas
Ingredients:
- 220-250gr flour
- 15gr fresh yeast
- 75ml warm milk
- 0.5 tsp salt
- 1 egg
- 50gr sugar
- 30ml oil
- 50gr butter,melted
- powdered sugar
Preheat the oven to 190C.Line a baking pan with parchment paper.
Knead the dough again and divide it to 16 pieces.Shape each piece of a dough into a thin rope and dip it to melted butter.Shape it into a snail ,tuck the ends under to seal.Leave it to rise for 45'.Brush the rolls with water and dust with powdered sugar.Bake for 15-20' until golden brown.Dust with the powdered sugar again.Serve warm.
Baš mi se sviđa ovo pecivo. Zanimljivo!
ReplyDeleteHvala :)
DeleteTe han quedado perfectas una exquisitez irresistible me encantan,precioso blog,abrazos y abrazos.
ReplyDeleteMuchas gracias :)
DeletePreslatki, taman za doručak
ReplyDeletePa tako ih malo ima,da su kod nas i otisli za dorucak :)
DeleteBas su ti zanimljivi,a verujem i jako ukusni.Svidjaju mi se:))
ReplyDeleteVeoma primamljivi pužići! Kod mene bi to ovako izgledalo: slatko pecivo za sladak početak dana, slatko pecivo za slatku sredinu dana, slatko pecivo za slatki kraj dana..i ode pleh:)
ReplyDeletePredivno mi izgledaju peciva a prve dve fotografije su mi potpuno čarobne :)
ReplyDeletekrasno izgledaju!
ReplyDeletePrivukli su me svojim tako profinjenim izgledom, jako lijepi za uskrsno jutro baš
ReplyDeleteIrena, predivna su! Moracu ih jednom napraviti, jer volimo slatka peciva...
ReplyDeleteKako je ovo dobro, a fotke obaraju s nogu, nista lepse kada dan pocne sa tako lepim pecivom!:)))
ReplyDeleteIii kako dobro! Ova druga fotka je prelepa! :)
ReplyDeleteOva peciva su ti prelepa. Ma uvek su ti sva peciva prelepa. :)
ReplyDeletepreljepa peciva
ReplyDeleteprekrasno..nisam nikad čula za ovo pecivo..a volim ovakve pužiće, pa još kad su punjeni nekim finim džemom ili marmeladom.. ili samo kapljicama od čokolade, ne možeš im odoljeti. :)
ReplyDelete