Wednesday, 7 March 2012

Punjene zemičke / Stuffed Rolls

Za sada bez dobrog uvoda...:)

Punjene zemičke
Please scroll down for English


Potrebno za testo:
  • 30gr svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 2 dcl tople vode
  • 2 dcl jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika maka
  • oko 400-450gr brašna
za fil:
  • 100gr seckane šunke
  • 100gr seckanog kačkavalja (npr.Gauda)
za premazivanje:
  • par kašika mleka
  • mak
  • rendani kačkavalj
Priprema:
U vodi sa šećerom razmutiti kvasac i ostaviti da naraste.Pomešati 400gr brašna,jogurt,so,ulje i mak pa sa nadošlim kvascem zamesiti testo.Po potrebi dodati još brašna da se dobije mekano testo koje se ne lepi za ruke.Pokriti testo i ostaviti ga da naraste.Naraslo testo premesiti i podeliti na 10 dela.Svaki deo razvući na dlanu,staviti po par kockica šunke i kačkavalja i skupiti krajeve da dobijete zemičku.Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Premazati ih mlekom,posuti makom i kačkavaljem i ostaviti da miruju još 30-tak minuta.Peći ih u zagrejanoj rerni na 200C da porumene.

Stuffed Rolls

Ingredients for the dough:
  • 30gr fresh yeast
  • 1 tbsp sugar
  • 2dcl warm water
  • 2dcl yoghurt
  • 1 tsp salt
  • 1 tbsp oil
  • 1 tbsp poppy seed
  • about 400-450gr flour
for the stuffing:
  • 100gr chopped ham
  • 100gr chopped cheese (like Gouda)
for the glaze:
  • a few tablespoons of milk
  • poppy seed
  • grated cheese
Directions:
Mix water,sugar and yeast and let stand until foamy.Mix 400gr flour,yoghurt,salt,oil and poppy seed and with the yeast mixture knead the dough.If necessarily add some more flour to get smooth dough that will not be sticky.Cover the dough and let it rise.Rised dough divide to 10 balls.Each ball flatten in the palm of your hand,put a few pieces of ham and cheese and pinch the edges tightly closed to form a roll.Arrange them on a  baking sheet lined with parchment paper.Brush with milk and sprinkle with poppy seed and cheese.Leave to rest for 30'.Bake in the preheated oven to 200C until slightly golden brown.



9 comments:

  1. Jako lijepo izgledaju, sada bih baš jednu pojela za doručak ;)

    ReplyDelete
  2. Jao, zemičke izgledaju bozanstvenu. I ja bih jednu za doručak. :)

    ReplyDelete
  3. jako mi se sviđaju ove zemičke :)

    ReplyDelete
  4. Odlicne su! Trebace mi ovakvi recepti kad pocnem raditi...

    ReplyDelete
  5. Divno izgledaju, volim što ima maka u tijestu! :)

    ReplyDelete
  6. Kad sam bila mala govorila sam "zeničke" i nije mi bilo jasno što me ispravljaju, mislila sam da se pecivo pravi u Zenici. Tad smo se tek bili preselili u Bosnu i zapamtila sam Zenicu jer nam je tu bila željeznička stanica iz koje smo putovali. U mojoj provinciji nije bilo željeznice.
    Volim ovakva peciva, obično pojedem sama više od pola.

    ReplyDelete
  7. odlične su, pravila sam ih često po receptu iz časopisaa hrana i vino, neznam sad jel isti ali su super zaista!veliki pozz!

    ReplyDelete
  8. I šunkica i kačkavalj....Uz čašu jogurta, ja sam mirna. Odlične su.

    ReplyDelete