Za mene,palačinke,pica i burek moraju biti vrući kad se jedu.Ne mlaki,ne topli,nego vreli.Zato imam problem kad pravim palačinke,jer imam jako malo vremena da uživam u njima.Zbog toga uvek tragam za receptima kako upotrebiti palačinke da bi opet bile jestive za mene.
Ne znam da li su ovo stvarno italijanske palačinke,ali ja imam pod tim nazivom i često ih spremam.Pročitajte recept pa ćete videti zašto...
Italijanske palačinke
Please scroll down for English
Potrebno:
Ne znam da li su ovo stvarno italijanske palačinke,ali ja imam pod tim nazivom i često ih spremam.Pročitajte recept pa ćete videti zašto...
Italijanske palačinke
Please scroll down for English
Potrebno:
- 10 palačinki
- 1 šolja (2dcl) šećera
- 1/3 šolje vode
- 2 kašike maslaca
- 1 šolja džema od kajsije
- 2 kašike soka od limuna
- 1/4 šolje sveže ceđenog soka od pomorandže
- sladoled ili šlag
- seckani bademi,lešnici...
Palačinke smotajte u rolnu,pa ih isecite na trake i prebacite u činiju.
Za preliv,pomešajte sve sastojke i prokuvajte da se sve sjedini i zagreje.Prelijte preko palačinki i promešajte.Servirajte na tanjir i dodajte sladoled i orašaste plodove ili karamelizovane lešnike u mom slučaju.Služiti odmah.
Italian Crêpes
Ingredients:
- 10 crêpes
- 1cup (2dcl) sugar
- 1/3 cup water
- 2 tbsp butter
- 1 cup apricot jam
- 2 tbsp lemon juice
- 1/4 cup freshly squeezed orange juice
- ice-cream or whipped cream
- chopped almonds,hazelnuts...
Roll the crêpes like a cylinder,cut them into the ribbons and transfer to the bowl.
For topping,mix all the ingredients and put it on the heat to combine and become hot.Pour it over the crêpes and mix all together.Serve it on the plate and top with ice cream and nuts or caramelized hazelnuts,like I did.Serve right away.
Ovo peosto ne može da ne bude dobro. Odlično izgledaju na slici!
ReplyDeleteOvakve palačinke još nisam probsala, izgledaju fantastično! I još i s karameliziranim lješnjacima? Rado bih bila tvoj gost :)))
ReplyDeletePozdrav!
Fantazija su!!I ja ne volim ni mlake,a ne hladne palacinke.Mom sinu ne smeta ni sutradan da ih jede:))prelep ti je preliv,eto nesto i za nas:))
ReplyDeleteOvakve nisam nikada vidjela ni jela i mislim da su zbilja posebne! Ne radim ih često, ali kada budem, definitivno radim na ovaj način!
ReplyDeleteSuper ideja, jako mi se sviđa!
ReplyDeleteNisam ni ja još jela palačinke na ovakav način, ali jako fino izgledaju :D
ReplyDeleteOdlicna ideja!
ReplyDeleteJa ih ne volim vruce, ali volim tople pa sa sladoledom odozgo.
Mislim da su italijanske jer lice na neku pastu. :D
Nisam jela palačinke na ovaj način. Najdraže su mi premazane debelim slojem nadjeva :D
ReplyDeleteŠto ovo mora da je dobrooo! Zabelezeno!
ReplyDeleteJako zanimljivo, nisam ih nikada jela ovako a već "vidim" da je super :)
ReplyDeleteJako zanimljiv recept. Nisam ih nikad jela na ovakav nacin. Ja inace jedem palacinke i hladne i vruce i svakakve! :)
ReplyDeleteodlična ideja!
ReplyDelete