U našoj kući ne zna se ko više voli sladoled.Svi smo ludi za njim i uvek ga imam u frizu.Ovoga puta moja Milica je poželela plazma sladoled.Odličan je,preporučujem.
Plazma sladoled
Please scroll down for English
Sastojci:
U šerpici,pomešati mleko i med i staviti na vatru da proključa.Pomeriti sa vatre i ohladiti.Umutiti žumanca i šećer.Vratiti mleko i med na vatru i kad proključa dodati žumanca.Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre i dodati vanilu i plazmu.Ohladiti.Umutiti pavlaku u čvrst šlag i pomešati sa kuvanim kremom.Sipati u posudu i zalediti.Promešajte nekoliko puta da se ne stvore kristali.
Plazma sladoled
Ingredients:
In a small saucepan,mix the milk and honey and put on a fire until it boils.Remove from the heat and let it cools.Whisk the eggs yolks and sugar.Return the milk to the heat and when it comes to boil add the egg yolks.Cook on a lower heat until it coats the back of the wooden spoon.Remove from the heat and add the vanilla and ground Plazma.Let it cool.Whip the heavy cream until stiff peaks form and mix it with milk/egg yolks mixture.Pour it in a plastic container and let freeze,stirring every few hours.
Plazma sladoled
Please scroll down for English
Sastojci:
- 3 žumanca
- 60gr šećera
- 230ml punomasnog mleka
- 1 kašičica meda
- 80gr mlevene Plazme
- 200ml slatke pavlake (zaslađene)
- vanila
U šerpici,pomešati mleko i med i staviti na vatru da proključa.Pomeriti sa vatre i ohladiti.Umutiti žumanca i šećer.Vratiti mleko i med na vatru i kad proključa dodati žumanca.Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre i dodati vanilu i plazmu.Ohladiti.Umutiti pavlaku u čvrst šlag i pomešati sa kuvanim kremom.Sipati u posudu i zalediti.Promešajte nekoliko puta da se ne stvore kristali.
Plazma sladoled
Ingredients:
- 3 egg yolks
- 60gr sugar
- 230ml full-fat milk
- 1 tsp honey
- 80gr ground Plazma
- 200ml whipping cream
- vanilla
In a small saucepan,mix the milk and honey and put on a fire until it boils.Remove from the heat and let it cools.Whisk the eggs yolks and sugar.Return the milk to the heat and when it comes to boil add the egg yolks.Cook on a lower heat until it coats the back of the wooden spoon.Remove from the heat and add the vanilla and ground Plazma.Let it cool.Whip the heavy cream until stiff peaks form and mix it with milk/egg yolks mixture.Pour it in a plastic container and let freeze,stirring every few hours.
U Americi su Oreo keksi, a kod nas je ta magična Plazma koja nas uvek vraća u detinjstvo. Ne znam da li je stvarno toliko dobra ili se to samo nama čini jer smo navikli na nju. Med ti je odličan dodatak u sladoledu.
ReplyDeleteizgleda ukusno i prefino, a odlicne su i fotkice!!!
ReplyDeletePlazmu sam (isključivo) nekada davno davala djeci na plaži, a sada je više ovdje nema. Ali imao Oreo, pa mogu pokušati s time - znaš da stalno radim sladolede. Pinam.
ReplyDeleteFantastična ideja s plazma keksom, sladoled izgleda jako primamljivo, a dodadatk meda je baš po mom ukusu...:)
ReplyDeleteKrasna ideja! Jako fino izgleda :).
ReplyDeleteSuper sladoled, i meni se posebno sviđa što si dodala i med !
ReplyDeleteJoš jedan sladoled - ja nikad sretnija. Baš mi izgleda fino i kao kupovni, mogla bi isprobati. S keksićima je sigurno još bolji!
ReplyDeletefantastičan sladoled!
ReplyDeletevolim sladoled a vjerujem da bi mi se ovaj s plazmom dopao, probat ćemo
ReplyDeletePredobro izgleda!! :)
ReplyDeleteobozavam plazma sladoled! tek sam nedavno kupila masinu za pravljenje sladoleda, nisma jos stigla ovu verzuju da isprobam. al hocu!
ReplyDeleteHelllo Irena,
ReplyDeleteAt what point do you add the 80gr ground Plazma?
I add it to recipe.Thank you for noticing my mistake.
Delete