Jedan sezonski...
Tart sa kajsijama i bademima
Please scroll down for English
Sastojci za testo:
Za testo pomešajte brašno,so,jaje,šećer,maslac isečen na kockice i vanilu i zamesite testo.Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat.
Za fil,umutitte sve sastojke,osim kajsija.
Ohlađeno testo razvijte u pleh prečnika 28cm i izbockajte viljuškom.Na testo stavite badem krem i naređajte polovine kajsija.Svaku kajsiju premažite sa malo džema.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 20-25'.
Apricot And Almond Tart
Ingredients for the dough:
For the dough,mix the flour,salt,sugar,diced butter and vanilla and knead the dough.Wrap it in a stretch foil and chill for an hour.
Mix all the ingredients for the filling,except the apricots.
Roll the dough to the 28cm tart pan and prick with the fork.Spread the almond filling and arrange the apricot halves.Spread each apricot with some apricot jam.
Bake in the preheated oven to 200C for 20-25'.
Tart sa kajsijama i bademima
Please scroll down for English
Sastojci za testo:
- 160gr brašna
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 75gr šećera
- 75gr maslaca
- vanila
- 600gr kajsija
- 2 jaja
- 25gr šećera
- 50gr mlevenih blanširanih badema
- vanila
- nekoliko kašika džema od kajsija
Za testo pomešajte brašno,so,jaje,šećer,maslac isečen na kockice i vanilu i zamesite testo.Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat.
Za fil,umutitte sve sastojke,osim kajsija.
Ohlađeno testo razvijte u pleh prečnika 28cm i izbockajte viljuškom.Na testo stavite badem krem i naređajte polovine kajsija.Svaku kajsiju premažite sa malo džema.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 20-25'.
Apricot And Almond Tart
Ingredients for the dough:
- 160gr flour
- a pinch of salt
- 1 egg
- 75gr sugar
- 75gr butter
- vanilla
- 600gr apricots
- 2 eggs
- 25gr sugar
- 50gr blanched ground almonds
- vanilla
- a few tbsp apricot jam
For the dough,mix the flour,salt,sugar,diced butter and vanilla and knead the dough.Wrap it in a stretch foil and chill for an hour.
Mix all the ingredients for the filling,except the apricots.
Roll the dough to the 28cm tart pan and prick with the fork.Spread the almond filling and arrange the apricot halves.Spread each apricot with some apricot jam.
Bake in the preheated oven to 200C for 20-25'.
Tart izgleda krasno a vjerujem i da je jako ukusan. Krasne fotke kao i uvijek :)
ReplyDeleteIzgleda odlično!
ReplyDeleteKako je dobra ta torta! Obožujem sadno pecivo, še posebno z mandlji.
ReplyDeleteZbilja mi izgleda sočno, bademe jako volim, super je :)
ReplyDeletedivan je!
ReplyDeleteDivan tart, kajsije skoro otišle, mogu i breskve.
ReplyDeleteovakav tart rezerviram samo za sebe! odlican je!
ReplyDeletedopada mi se što si kombinirala sa bademom, odlično izgleda
ReplyDeletePrekrasan tart, da nisam na dijeti sad bi odmah isprobala receptić! Fotografije su prelijepe!
ReplyDeleteOdličan tart i jako mi se sviđa kombinacija, čim idu bademi ono što je dobro meni je još i bolje. Krasno izgleda !
ReplyDelete