Friday, 17 August 2012

Testenina sa pečenim povrćem / Pasta With Baked Vegetables

Ako ste vegetarijanac ili vam prijaju obroci bez mesa,ja vam iskreno preporučujem ovaj recept.

Testenina sa pečenim povrćem 
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 400gr testenine
  • 4 paprike različitih boja
  • 2 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 40gr maslaca
  • kačkavalj 
  • so,biber,peršun
Priprema:
Zagrejati rernu na 200C.
Paprike preseći po dužini i očistiti od semenki.Paradajz prepoloviti.Pomešati u činiji povrće,ulje i sirće,dodati so i biber.Poređati sve u pleh tako da kora bude okrenuta nagore.Peći dok paprike ne pocrne.
U međuvremenu,skuvati testeninu,ocediti,vratiti u šerpu i dodati maslac.Mešati da se maslac otopi.
Pečeno povrće izvaditi iz rerne i pomoću viljuške i noža skinuti koru.Iseći povrće i pomešati sa testeninom.Na vrh staviti listiće sira i peršun.Služiti toplo.

Pasta With Baked Vegetables

Ingredients:

  • 400gr pasta
  • 4 different colored peppers
  • 2 tomatoes
  • 2 garlic cloves 
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tbsp balsamic vinegar
  • 40gr butter
  • cheese
  • salt,pepper,parsley
Directions:
Preheat the oven to 200C.
Cut the peppers in half lengthwise and remove any seeds.Half the tomatoes.In a bowl,mix the vegetables,oil,vinegar,salt and pepper.Arrange in the pan with the skin sides uppermost.Bake until the peppers are browned.
Meanwhile,cook the pasta,drain it and return to the pan.Add the butter and stir until the butter is melted.
Take the roasted vegetables from the oven and using fork and knife remove the skins. Chopped the vegetables and mix it with the pasta.Serve it warm garnished with grated cheese and parsley.



6 comments:

  1. Miris ljeta na tvojim predivnim fotkama !!!!!

    ReplyDelete
  2. Zadnjih dana baš tražim razne vege recepte, a ovo izgleda savršeno!

    ReplyDelete
  3. nisam vegetarijanac, ali itekako mi paše ovakva hrana, predivno izgleda

    ReplyDelete
  4. Odlicno je i vrlo izgleda na tanjiru. Nedavno sam na slican nacin pravila povrce i posluzila uz domaci cips od tortilja, ali tvoja verzija sa testeninom je bas lagana i mediteranska, njam, njam...:))

    ReplyDelete
  5. Dok gledam ove prekrasne fotografije, samo gutam knedle... Ovo je odličan ručak, pravim slično ali bez kačkavalja, drugi put isprobavam tvoju varijantu, njam...:)

    ReplyDelete