Ako ste vegetarijanac ili vam prijaju obroci bez mesa,ja vam iskreno preporučujem ovaj recept.
Testenina sa pečenim povrćem
Please scroll down for English
Potrebno:
Zagrejati rernu na 200C.
Paprike preseći po dužini i očistiti od semenki.Paradajz prepoloviti.Pomešati u činiji povrće,ulje i sirće,dodati so i biber.Poređati sve u pleh tako da kora bude okrenuta nagore.Peći dok paprike ne pocrne.
U međuvremenu,skuvati testeninu,ocediti,vratiti u šerpu i dodati maslac.Mešati da se maslac otopi.
Pečeno povrće izvaditi iz rerne i pomoću viljuške i noža skinuti koru.Iseći povrće i pomešati sa testeninom.Na vrh staviti listiće sira i peršun.Služiti toplo.
Pasta With Baked Vegetables
Ingredients:
Preheat the oven to 200C.
Cut the peppers in half lengthwise and remove any seeds.Half the tomatoes.In a bowl,mix the vegetables,oil,vinegar,salt and pepper.Arrange in the pan with the skin sides uppermost.Bake until the peppers are browned.
Meanwhile,cook the pasta,drain it and return to the pan.Add the butter and stir until the butter is melted.
Take the roasted vegetables from the oven and using fork and knife remove the skins. Chopped the vegetables and mix it with the pasta.Serve it warm garnished with grated cheese and parsley.
Testenina sa pečenim povrćem
Please scroll down for English
Potrebno:
- 400gr testenine
- 4 paprike različitih boja
- 2 paradajza
- 2 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 40gr maslaca
- kačkavalj
- so,biber,peršun
Zagrejati rernu na 200C.
Paprike preseći po dužini i očistiti od semenki.Paradajz prepoloviti.Pomešati u činiji povrće,ulje i sirće,dodati so i biber.Poređati sve u pleh tako da kora bude okrenuta nagore.Peći dok paprike ne pocrne.
U međuvremenu,skuvati testeninu,ocediti,vratiti u šerpu i dodati maslac.Mešati da se maslac otopi.
Pečeno povrće izvaditi iz rerne i pomoću viljuške i noža skinuti koru.Iseći povrće i pomešati sa testeninom.Na vrh staviti listiće sira i peršun.Služiti toplo.
Pasta With Baked Vegetables
Ingredients:
- 400gr pasta
- 4 different colored peppers
- 2 tomatoes
- 2 garlic cloves
- 3 tbsp olive oil
- 1 tbsp balsamic vinegar
- 40gr butter
- cheese
- salt,pepper,parsley
Preheat the oven to 200C.
Cut the peppers in half lengthwise and remove any seeds.Half the tomatoes.In a bowl,mix the vegetables,oil,vinegar,salt and pepper.Arrange in the pan with the skin sides uppermost.Bake until the peppers are browned.
Meanwhile,cook the pasta,drain it and return to the pan.Add the butter and stir until the butter is melted.
Take the roasted vegetables from the oven and using fork and knife remove the skins. Chopped the vegetables and mix it with the pasta.Serve it warm garnished with grated cheese and parsley.
Miris ljeta na tvojim predivnim fotkama !!!!!
ReplyDeleteZadnjih dana baš tražim razne vege recepte, a ovo izgleda savršeno!
ReplyDeletenisam vegetarijanac, ali itekako mi paše ovakva hrana, predivno izgleda
ReplyDeleteOdlicno je i vrlo izgleda na tanjiru. Nedavno sam na slican nacin pravila povrce i posluzila uz domaci cips od tortilja, ali tvoja verzija sa testeninom je bas lagana i mediteranska, njam, njam...:))
ReplyDeleteza mene idealan obrok! :)
ReplyDeleteDok gledam ove prekrasne fotografije, samo gutam knedle... Ovo je odličan ručak, pravim slično ali bez kačkavalja, drugi put isprobavam tvoju varijantu, njam...:)
ReplyDelete