Sunday, 13 May 2012

Tartići sa belom čokoladom i jagodama / White Chocolate And Strawberries Tarts

Možda ste već primetili da sam ja luda sa tartovima, i velikim i malim.Nekako su mi zgodni i praktični.Testo se može i zamrznuti,pa zatim po potrebi peći i filovati.Ovoga puta sam testo napravila i ispekla uveče,a ujutru samo nafilovala.Kombinacija prhkog testa,svilenkastog fila i sočnih jagoda mi se jako sviđala.
Ovo je još jedna moja ulaznica za igru AJME KOLIKO NAS JE!. Ovomesečna domaćica je Zoka,a tema su jagode.

Tartići sa belom čokoladom i jagodama
Please scroll down for English


Potrebno za testo za 6 tartića:
  • 130gr brašna
  • 90gr hladnog maslaca
  • 3 kašike šećera
  • 1 žumance pomešano sa 3 kašike hladne vode
za fil:
  • 100gr bele čokolade
  • 250gr maskarponea
  • 100ml slatke pavlake (nezaslađene)
  • jagode
Priprema:
Pomešati brašno i šećer,pa dodati maslac i prstima napraviti mrvice.Dodati žumance i vodu i umesiti testo.Zaviti ga u providnu foliju i ohladiti u frižideru minimum 30'.Testo razvući u 6 malih plehova prečnika 10cm i izbockati ga viljuškom.Ohladiti ga 30'.Prekrijte ga papirom za pečenje i napuniti pasuljem ili pirinčem.Zagrejati rernu na 200C.Peći testo 10',skloniti papir i pasulj,pa peći još 9-10'.Pečene tartiće prohladiti i izvaditi iz kalupa,pa ih skroz ohladiti.
Za fil,na laganoj vatri mešati čokoladu i 100gr maskarponea da se sve sjedini,a čokolada otopi.Sloniti sa vatre pa dodati ostatak maskarponea i pavlaku.Sipati fil u korpice i ohladiti.Pre služenja rasporediti jagode.

White Chocolate And Strawberries Tarts

Ingredients for the pastry (6x10cm tart pans):
  • 130gr flour
  • 90gr cold butter
  • 3 tbsp sugar
  • 1 egg yolk mixed with 3 tbsp cold water
for the filling:
  • 100gr white chocolate
  • 250gr mascarpone
  • 100ml heavy cream
  • strawberries
Directions:
Stir the flour and sugar,add the butter and rub it with your fingertips until the mixture resembles coarse bread crumbs.Mix the egg yolk and water and knead the dough.Wrap and chill for at least 30'.Roll the dough into 6 tart pans and prick with the fork.Chill for 30'.Line the dough with parchment paper and fill with baking beans.Preheat the oven to 200C.Bake for 10',remove the paper and beans and bake for 9-10' more.Cool slightly and remove from the pans.Cool completely.
For the filling,on a lower heat stir the chocolate and 100gr of the mascarpone until melted.Remove from the heat,add the remaining mascarpone and the cream.Spread in the tart shells.Chill until set.Before the serving arrange the strawberries.






14 comments:

  1. Volim tartove svih oblika, ovi su mi najdraži. Jednino ih ne volim praviti, previše su delikatni ;) Kombinacija bijele čokolade i jagoda bi bila hit u mojoj obitelji!

    ReplyDelete
  2. Za ovu kremu znam da je odlična jer ju i često sama koristim, a u kombinaciji s jagodama mora biti pun pogodak. Ja sam isto ljubitelj pita i njihovih mini verzija, a ove tvoje su prekrasne

    ReplyDelete
  3. Obožavam prhko tijesto, a krema od bijele čokolade mi je uz jagode najbolja u posljednje vrijeme. Jako su slatki tartići :)

    ReplyDelete
  4. Rado bih se posluzila,PRELEPI su ti!!!

    ReplyDelete
  5. Mmmmm jako lepo izgledaju... i ja sam ko luda za tartovima ;)

    ReplyDelete
  6. Prelijepo izgledaju, obozavam bijelu cokoladu

    ReplyDelete
  7. Predivno izgledaju, obozavam bijelu cokoladu

    ReplyDelete
  8. Odlično izgledaju,kombinacija savršena.

    ReplyDelete
  9. Irena, moj folder sweet and salty će eksplodirati:) obožavam tvoje recepte:)
    a tartove isto kao i ti, jaaaako volim. i slatke i slane.
    ova kombinacija je predivna!

    ReplyDelete
  10. Ovi tartići su božanstveni :)

    ReplyDelete
  11. izvrsna ulaznica, prekrasni su!

    ReplyDelete
  12. Mmmmm sooo jammie,

    hugs send you Conny

    ReplyDelete
  13. Iako sam Na FB-u već komentirala, evo moram ponovo :) Divni su, kombinacija bijele čokolade, jagoda i mascarpone- savršeno!! Fotografije su prelijepe!

    ReplyDelete
  14. Irena, ti si bas vredna.. Predivni su!!! Odlicna kombinacija sastojaka... :)

    ReplyDelete