Ako želite da malo promenite...
Šareni rafaelo trougao
Please scroll down for English
Potrebno:
- 350gr šećera
- 400gr mleka u prahu
- 350-400gr kokosovog brašna
- 250gr maslaca ili margarina
- 1 kašika kakao praha
Prokuvati šećer sa 200ml vode u gust sirup (ne pregust).Skloniti sa vatre,dodati maslac i mleko u prahu,pa promešati da nema grudvica.Zatim dodati i kokosovo brašno.U zavisnosti od gustine ušpinovanog šećera zavisi i količina kokosa.Prvo stavite 350 kokosa,pa ako vam se učini preretko dodajte još.Masu podelite na dva dela.U jedan deo dodajte kakao i dobro promešajte.Dva kalupa za trougao obložite providnom folijom,pa ređajte malo jedne malo druge mase.Dobro pritisnite i ostavite da se ohladi.Izvadite iz kalupa i secite.
Colorful Raffaello Triangle
Ingredients:
- 350gr sugar
- 400gr powdered milk
- 350-400gr coconut flour
- 250gr butter or margarine
- 1 tbsp cocoa powder
Cook the sugar and 200ml water until you get a thick syrup (not to thick).Remove from the heat,add the butter and milk and mix until there are no lumps.Then add the coconut flour.Depending of the thickness of the syrup depends the amount of the coconut.First add the 350gr of the coconut and if it seems it's not thick enough add some more.Divide the mixture in two.In one part add the cocoa powder and mix.Line two triangle form with the foil.Arrange a little bit of one and then a little bit of another mixture in the form.Press well and leave to cool.Take it out from the form and cut in slices.
Pravi novogodisnji kolac.Lici na jelku ovako slozen a sneg od kokosa pada okolo.Prelepo:)
ReplyDeleteMoram priznati da mi je ovo jako zgodno jer i obožavam kokos :) A kombinacija je super i imam dojam da se brzo pripremi pa je korisno sad u predbožićno vrijeme :)
ReplyDeleteizgleda atraktivno i ukusno! mislim da bi je mogla uvrstiti na listu božićnih kolača!
ReplyDeleteDraga Irena, ovaj sareni rafaelo izgleda fenomenalno. Ja sam veliki ljubitelj rafaelo kolacica, a imam i ovakav kalup, tako da cu morati obavezno da isprobam:)
ReplyDeleteSuper su fotke, a i trokutići su genijalni. Obožavam deserte s kokosom!
ReplyDeleteOdlično izgleda! :)
ReplyDeleteZnaš da taj miris postoji i u parfemu :)
Juraj
BL'eauOG
Mogu zamisliti ovaj fini okus, jako dobro.
ReplyDeletejako zgodno i fino!
ReplyDeleteNešto razmišljam, izbaciti ovaj kakao i dodati zelenu prehrambenu boju, izgledale bi kao jelkice sa snijegom.
ReplyDeleteUhvatilo me praznično raspoloženje.
odličan recept za predstojeće blagdane!!
ReplyDelete