Sunday, 30 December 2012

Vinarice / Wine Cookies

Dragi moji,evo i mog poslednjeg posta ove godine.Osim receptića za fine keksiće,iskoristiću ga i da vam poželim sve najbolje u Novoj godini,vama svima i vašim porodicama,puno zdravlje,ljubavi i sreće.Želim vam da ove praznike provedete okruženi voljenima u miru i radosti.Ako tu ima i neke fine klope,još bolje.
Ove godine nisam preterala sa kolačima kao što imam običaj.Dogovorila sam se sa najmilijima da svako izabere jedan kolač i to će i dobiti.N je naravno izabrao šampitu,Milica ledene kocke,Petra vanilice (ljubi je majka pametnu),a ja sam se setila ovih finih kolačića koje nisam spremala neko vreme,a jako su fini i super brzo se spremaju.

Još jednom,svima sve najbolje u Novoj godini,ljubi vas vaša Irena!!!

Vinarice
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 150ml belog vina
  • 150ml ulja
  • 100gr šećera
  • 150gr oštrog brašna
  • 300gr mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
i još:
  • džem
  • šećer u prahu
  • vanilin šećer
Priprema:
Zagrejati rernu na 180C.Pleh obložiti papirom za pečenje.
Pomešati vino,ulje,šećer,obe vrste brašna i prašak za pecivo i umesiti testo.Na malo pobrašnjenoj površini razvući testo debljine 0,5cm i seći kvadratiće.Na jednoj strani staviti malo džema i preklopiti da dobijete trougao.Pritisnuti ivice viljuškom da se zalepe.Peći oko 10'.Kolači treba da ostanu beli,ali dno da malo porumeni.Odmah ih uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilom.

Wine Cookies
Adapted from Vefa (Coolinarika)

Ingredients:
  • 150ml white wine
  • 150ml oil
  • 100gr sugar
  • 150gr strong flour
  • 300gr all-purpose flour
  • 1 package of baking powder (12gr)
and:
  • jam
  • powdered sugar
  • vanilla sugar
Directions:
Preheat the oven to 180C.Line a baking pan with parchment paper.
In a kneading bowl mix the wine,oil,sugar,both types of flour and baking powder.Knead the dough.On a lightly floured surface roll the dough to 0,5cm thickness and cut into squares.On one side put some jam and fold to get a triangle.Press the edges with a fork to seal.Bake for 10'.The cookies should stay light in color but the bottom will be lightly brownish.Roll immediately in a powdered sugar mix with vanilla sugar.



12 comments:

  1. Kao i uvek od tebe odlični recepti!Sve najj Vam želim u 2013.g!!!Puno pozzz

    ReplyDelete
  2. Irena, i tebi sve lepo i dobro u novoj godini :)!

    ReplyDelete
  3. Srecna Nova godina tebi i tvojima i jos punoo ovako lepih recepata :)

    ReplyDelete
  4. Sretna Nova i tebi i tvojoj porodici! ♥

    ReplyDelete
  5. Odlični kolačići , baš su zanimljivi. Draga Irena, srećna Nova goidna tebi i tvojima . Sve najbolje!

    ReplyDelete
  6. Draga Irena, želim ti sretnu Novu godinu. Tebi i tvojoj obitelji puno zdravlja, veselja i ljubavi! Sigurna sam da ćeš nas i u 2013. redovito častiti ukusnim receptima!

    ReplyDelete
  7. Sve najbolje tebi i tvojima u Novoj godini :)

    ReplyDelete
  8. Odlično, ovakve divote mi i baka sprema, prefino! SVe najbolje!

    ReplyDelete
  9. Sve najbolje u Novoj godini tebi i tvojim najmilijima!

    ReplyDelete
  10. Mogu samo zamisliti koliko su fine ove tvoje vinarice..
    Sve najbolje draga Irena od srca u Novoj 2013. godini...

    ReplyDelete
  11. krasni i prhki kolačići!!

    Sretna ti Nova draga

    ReplyDelete