Monday, 17 October 2011

Slane krofnice sa čajnom kobasicom/Pepperoni Puffs

Ovo je u stvari varijanta američkih (ili čijih već) "puffs".U većini recepata prave se sa kukuruzom,a ja sam ih pravila sa čajnom.A nazvala sam ih krofnice,jer je priprema maltene ista kao i za princes krofne.Izdašne su,bude ih puno,priprema je brza i prosta i super su grickanje.Najbolje uz neko kiselo mleko ili nešto slično...


Slane krofnice sa čajnom kobasicom
Please scroll down for Englosh


Potrebno:
  • 300ml vode
  • 80 gr maslaca ili margarina
  • 1 ravna kašičica soli
  • 150gr brašna
  • 4 jaja
  • 100gr seckane čajne
  • 150gr rendanog kačkavalja
  • peršun,,biber
  • beli luk u prah (po želji)


Priprema:
Pomešati vodu,maslac i so i staviti da proključa i maslac se otopi.Dodati 150gr brašna i kuvati da se masa sjedini i pretvori u kuglu.Skloniti sa vatre i ohladiti 10 minuta.Zagrejati rernu na 230C.Dodavati jedno po jedno jaje,dobro muteći posle svakog,mikserom najmanjom brzinom ili varjačom.Dodati čajnu,kačkavalj,peršun i biber.Stavljati po punu kašičicu smese na podmazan pleh ili na papir za pečenje.Peći da porumene i narastu.

Pepperoni puffs

Ingredients:
  • 300ml water
  • 80gr butter or margarine
  • 1 tsp salt
  • 150gr flour
  • 4 eggs
  • 100gr pepperoni,chopped
  • 150gr grated cheese
  • parsley,pepper
  • garlic powder (optional)


Directions:
In a large saucepan, combine water and shortening and bring it to a boil.
Next, add the flour all of it to the boiling water.Stir until the mixture forms into ball.Remove from heat and cool for 10 minutes.Preheat oven to 180C.Add the eggs,one at a time.Stir with electric mixer on lowest speed or with wooden spoon.Add pepperoni,cheese,chopped parsley and pepper.Drop a rounded teaspoon of mixture onto greased baking pan. Or on a baking sheets lined with parchment paper.Bake until golden brown.

5 comments:

  1. Baš simpatična grickalica! Kad sam ugledala prvu fotografiju mislila sam da se prže u ulju, pa mi se naročito svidjelo što nisu masne jer se peku u rerni.

    ReplyDelete
  2. Joj, koja zgodna ideja, svi volimo ovakve male zalogajcice... super su sve fotke, pogotovo kiselo mleko servirano u ovim keramickim cinijicama, a moram primetiti da su i salvete vrlo lepe!;)))

    ReplyDelete
  3. Ovo mi se baš sviđa i bilježim. Iako se radi o tijestu slićnom za princeze, ovo mi se čini puno lakšim za napraviti, a rezultat je fantastičan!

    ReplyDelete
  4. Bas mi je drago vidjeti te tu, pa nisam ni znala da si nam se pridruzila:) A ovo moram isprobati, jako mi se svidja!

    ReplyDelete