Wednesday, 26 October 2011

Gulaš sa svinjetinom i pečenim paprikama/Paprika Pork Goulash

Jako jednostavno jelo,koje se može spremiti i unapred i za više dana.Prednost u odnosu na klasični gulaš je što se ovaj sprema u rerni,pa ga maltene i ne treba mešati.


Gulaš sa svinjetinom i pečenim paprikama
Please scroll down for English


Potrebno za 3 osobe:
  • 500gr svinjskog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika mlevene crvene paprike (može i ljuta)
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 pečene oljuštene crvene paprike
  • 1 kašika aceto balzamico
  • 0,5 kašičice šećera
  • so,biber,peršun
  • slanina (nije obavezno)
Zagrejte rernu na 170C.
Na malo ulja propržite sitno seckan crni luk,dodajte meso sečeno na kocke i beli luk.Pržite da meso dobije boju.Dodajte mlevenu papriku,paradajz pire,so i biber i dolijte oko pola šolje vode.Pustite da proključa,pa ubacite u rernu na 1 sat.Za to vreme,izvadite jedanput,dvaput, promešajte i dolijte još vode ako je potrebno.Gotov gulaš izvadite iz rerne,dodajte paprike sečene na trake,aceto balzamico i šećer.Po želji,ubacite i nekoliko komadića slanine.Promešajte i vratite u isključenu rernu na par minuta.Pospite seckanim peršunom.Prijatno!


Pork Paprika Goulash
Adapted from "Cook up a Feast"


Ingredients:
Serving 3
  • 500gr boneless pork
  • 1 big onion
  • 2 garlic cloves,chopped
  • 1 tbsp paprika
  • 1 tbsp tomato purée
  • 2 red peppers,rosted and peeled
  • 1 tbsp aceto balzamico
  • 0,5 tsp sugar
  • salt,pepper,pasley
  • bacon (optional)
Preheat the oven to 17C.
Heat the oil in a large saucepan,add chopped onion and fry for few minutes.Add pork,chopped to bite-size cubes and garlic.Keep on frying until meat is brown on all sides.Add paprika,tomato purée,salt and pepper and add about half a glass of water.Bring to a boil and transfer it to the oven for about one hour.During that time stir it once or twice and add water if necessarily.Take the goulash out of the oven add peppers,thinly sliced,aceto balzamico and sugar.If you wish,add a few pieces of bacon.Return the goulash to the turned off oven for a few minutes.Sprinkle with chopped parsley.Bon appétit!



11 comments:

  1. Divno.Volim gulas ovaj tvoj izgleda bas bogato:)

    ReplyDelete
  2. Odlično, posebno mi se sviđa to šta ne moram miješati ;)

    ReplyDelete
  3. Baš primamljivo izgleda, a ovo što se gurne u pećnicu je više nego odlično!

    ReplyDelete
  4. Fantastično. Jako slasno i fino!

    ReplyDelete
  5. Sembra molto gustosa questa ricetta, ciao

    ReplyDelete
  6. Ovo je fenomenalno, fotke su me ostavile otvorenih usta:)) i spremam recept!

    ReplyDelete
  7. Super fotke!!a gulaš volim na sve načine, mmmm...

    ReplyDelete
  8. Mi cesto imamo gulas za rucak i ov je sjajna ideja za promenu! Bas mi se dopada! :)

    ReplyDelete
  9. Fantastično izgleda ali fantastično :)

    ReplyDelete
  10. Ovakvu kombinaciju još nisam videla i jako mi se dopada ovaj aceto u receptu. Gde god može da se štipne na vremenu u kuhinju tu sam za.

    ReplyDelete
  11. Such a great recipe will definitely try it out :D Here is my blog do have a look and let me know do you find it :)

    http://pepperyjunction.blogspot.com/

    A big hug from Pakistan !!

    ReplyDelete