Friday 12 June 2015

Skonsi sa rukolom / Rocket Scones

Uvek me oduševe recpeti koji su jako brzi za pripremu, ne zahtevni po pitanju namirnica, a ukus im bude fantastičan. Ovo je recept australijske kuvarice Anabel Langbejn. Volim sve u vezi ove žene. Ne samo recepte, nego i stil, način, filozofiju življenja... 

Skonsi sa rukolom
Please scroll down for English

Sastojci:

  • 500gr brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 75gr rukole
  • 200gr rendanog kačkavalja
  • 1 šolja hladne slatke pavlake (nezaslađene)
  • 1 šolja hladne mineralne vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 220C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Pomešajte u činiji brašno, prašak za pecivo, so, seckanu rukolu i kačkavalj. Dodati pavlaku i vodu i brzo zamesiti testo, tek toliko da se sastojci malo povežu.* Razvući testo na pobrašnjenoj površini debljine 4cm, seći oblike po želji i poređati ih na pleh. Peći oko 15-18'.

* Kad god su skonsi u pitanju, moram da napomenem da se testo jako kratko mesi. Nema gnječenja, pritiskanja, kao što smo svi navikli kad mesimo nešto. Samo kratko i brzo.

Rocket Scones
Adapted from here

Ingredients:
  • 500gr flour
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tsp salt
  • 75gr finely chopped rocket
  • 200gr grated cheese
  • 1 cup chilled heavy cream
  • 1 cup chilled soda water
Directions:
Preheat the oven to 220C. Line a big baking pan with parchment paper.
In a kneading bowl, mix the flour, baking powder, salt, rocket and cheese. Pour in a cream and water and knead briefly until just combined. Roll on a floured surface to 4cm thickness and cut into desired shapes. Transfer to a pan and bake for 15-18'.

4 comments:

  1. Čitaš mi misli :D :D :D
    Baš sam juče mislila kako JOŠ nisam probala skonse da pravim, i da bih trebala da procunjam po netu i pogledam kako idu recepti, pa da odaberem jedan :D
    Baš bi ih pravila da probam, konačno, kakvog su ukusa. Iz nekog razloga, na fotografijama mi deluju kao pogačice sa čvarcima, koje su bile odlične, a pravila ih je jedna poslastičarnica u Subotici /već dugo je nema/. Mada znam da ne idu čvarci, nego mislim na samo testo :D naravno...
    No, vrlo je verovatno da nije ni slično, valjda se neću mnogo razočarati.

    ReplyDelete
  2. kako su se krasno razlistali

    ReplyDelete
  3. Annabel je kraljica! Super su ti skonsi, mi ih obozavamo. Bas bih da probam ovu varijantu, mada moja jaca polovina nije nesto ljubitelj rukole.

    ReplyDelete
  4. Mi volimo isto sconse, mada nisam još radila slane

    ReplyDelete