Ako tražite još neki način kako iskoristiti kiseo kupus, imam odličan predlog za vas. Ja ovo pecivo već godinama spremam i uvek mu se radujem. Još ako ste ljubitelj piva, zadovoljstvo će vam biti potpuno...
Trouglići sa kiselim kupusom
Please scroll down for English
Potrebno:
Trouglići sa kiselim kupusom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 1 pakovanje lisnatog testa (500gr)
- oko 300gr sitno seckanog kiselog kupusa
- oko 100gr slanine
- 2 jajeta
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
- biber
- malo kima
Priprema:
Propržiti sitno seckanu slaninu, dodati kupus i propržiti par minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
Zagrejati rernu na 220C. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
Pomešati jedno jaje i pavlaku, dodati kupusu, pobiberiti i dodati mlevenu papriku.
Razvući lisnato testo i iseći na kvadrate željene veličine. Na jednu polovinu kvadrata staviti fil, ivice premazati belancetom, preklopiti i pritisnuti viljuškom da se ivice spoje. Poređati trougliće na pleh i premazati ih žumancetom pomešanim sa jednom kašikom tople vode. Posuti sa malo kima. Peći da dobro porumene.
Sauerkraut Turnovers
Ingredients:
- 1 package of puff pastry (500gr)
- about 300gr finely chopped sauerkraut
- about 100gr bacon
- 2 eggs
- 1 spoonful of sour cream
- 1/2 tsp paprika
- ground pepper
- a little bit of caraway
Fry the diced bacon until crisps, add the sauerkraut and fry for a couple of minutes. Cool slightly.
Preheat the oven to 220C. Line a big baking pan with parchment paper.
Whisk one egg and sour cream and add this to the sauerkraut. Add the pepper and paprika.
Roll the pasty over the floured surface and cut into desired squares. On one half of the square put some filling, brush the edges with egg white, fold over and press with a fork to seal. Arrange turnovers on the prepared pan and brush with egg yolk mixed with one tablespoon of warm water. Sprinkle with a little bit of caraway. Bake until golden brown.
Zgodna ideja, spremam recept.
ReplyDeleteOhoho, ovo je zgodno pakovanje baš ukusnih i meni dragih ukusa:) Čuvam.
ReplyDeleteobožavam kiseli kupus a ovome ne mogu ni zamisliti okus, jako zanimljivo
ReplyDelete