Ako volite cheesecake kao ja, bićete mi zahvalni na ovom receptu. Ne samo što je savršeno kremast, nego je i bez pečenja. Samo se umuti i dobro ohladi i to je sve!
Cheesecake sa belom čokoladom
Please scroll down for English
Potrebno za koru:
Cheesecake sa belom čokoladom
Please scroll down for English
Potrebno za koru:
- 150gr mlevenog keksa
- 60gr istopljenog maslaca
za fil:
- 300gr bele čokolade (najbolje moguće)
- 400gr krem sira
- 150gr milerama
- 1 kašičica vanile*
Priprema:
Pomešati keks i maslac i utisnuti u pleh prečnika 22-24cm. Staviti u frižider da se hladi dok pripremate fil
Istopite belu čokoladu (u mikrotalasnoj ili na pari). Ostavite je da se malo prohladi. Umutitte krem sir i mileram (žicom, ne treba vam mikser). Dodajte čokoladu i vanilu, lagano promešajte i sipajte preko kore. Dobro ohladite, najbolje preko noći.
* Ja koristim pastu od vanile, koju nabavljam iz inostranstva, a ako je nemam domaći ekstrakt od vanile koji sama spremam. Ako nemate ni jedno ni drugo, stavite vanilu koju koristite.
White Chocolate Cheesecake
Ingredients for the base:
- 150gr ground biscuits
- 60gr melted butter
for the filling:
- 300gr best possible white chocolate
- 400gr cream cheese
- 150gr crème fraiche
- 1 tsp vanilla*
Directions:
Mix the ground biscuits and butter and press the mixture into a 22-24cm round pan. Chill until you prepare the filling. Melt the white chocolate (in a microwave or in a double-boiler). Cool slightly. Whisk the cream cheese and crème fraiche. Add the chocolate and vanilla, mix gently and pour over the base. Chill well, preferably overnight.
* In my case vanilla paste or homemade vanilla essence.
Izgleda bap fino.
ReplyDeleteOdavno nisam pripremala cheesecake ali bela cokolada mi je omiljena, tako da bih zamolila jedno parce :))))
ReplyDeleteNisam ljubitelj nepečenog cheesecakea, ali ovaj s bijelom čokoladom zvuči baš super tako da ću ga isprobati
ReplyDelete