Jedina zamerka, nije zamerka nego više preporuka Zorici je da na blog ubaci neki popis recepata, jer je ovako jako nepregledno, a naročito zbog velikog broja recepata.
Inače, FBI Rukavice su ideja Maje sa bloga Cooks and Bakes a namenjena je food blogerima sa prostora bivše nam Jugoslavije.
(Link za recept je u nazivu)
Chicken Fingers
Živa zaraza! Na slikama se ne vidi, ali sam napravila ogromnu količinu i sve smo potamanili, onako bez hleba, samo umakali i žvakali.
Najbolje cimet rolnice sa jabukama
Cimet rolnice su naš omiljeni vikend doručak, ali ovog puta sam ih pravila po Zoricinom receptu sa jabukama. Naravno, odlične!
Lisnata pogača sa viršlama
Zoricina testa su kao pena, mekana i lagana i to je verovatno zbog kombinacije jogurta i pavlake. Par komadića mi nije stalo u pleh, pa sam ih ubacila u kalupe za mafine i takođe su super ispali.
Šumadijska pogača
Još jedna pogača, takođe odlična i dekorativna. Preporučujem i ovu...
Vanil krem-štrudla
Pite sa ovakvim premazom su odavno na mom reportoaru, ali nikad sa pudingom.Uvek su sa nekim voćem. Moram priznati da mi se više sviđaju sa pudingom. Sledeći put ću probati kombinaciju pudinga i voća. Kad je hladna, stvarno podseća na krempitu.
Sve u svemu, preporučujem Cookig with Zoki, jer u obilju recepata sigurno ćete naći mnogo toga i za vas. Hvala, Zorice!
Divno urađen zadatak! Meni je ovo lud period i samo sam za sada dva recepta probala, a volela bih jos deset... Nadam se da cu stici bar nesto ostvariti...
ReplyDeleteodličan po0st...a tjesta zbilja izgledaju vrhunski... probala sam slanu roladu s ajvarom iz prošlog posta FBI rukavica pa pretpostavljam da ću probat i barem jedan recept naše Zoki :)
ReplyDeletehttp://unique-hrebina.blogspot.com/
divan izbor! super su mi ove rolice u koje su dodane jabuke
ReplyDeleteGledam sve ove recepte i pitam se otkud si ih izvukla, jer su meni promakli. Posebno mi je žao što nisam uočila ovu štrudlu, ali ima vremena, napravit ću ju.
ReplyDeleteInače, slažem se s tobom da su joj pogače fantastične, a i vrlo su dekorativne.
Auuu Irena, pa ovo zaslužuje svaku pohvalu...ne znam šta si bolje napravila a to što kažeš za testa, uh baš je istina. Testa su mi velika slabost ( ja ih jedem samo dok su topla, posle više ne...ma čudna sam po tom pitanju ).
ReplyDeleteRado bih razvrstala recepte po kategorijama i juče provedoh pola dana ali nisam uspela, i ne znam kako..ako hoćeš,molim te,pomozi mi.
Od srca ti hvala na svakoj lepoj reči i na svakom isprobanom receptu. Toplui pozdrav.
Uh, kakav divan izbor, raspametila sam se ... pileci "prstici" su mi nekako promakli, vidim da cu morati da se vratim po receptic, a krem strudlu sam u medjuvremenu napravila i odusevila se, bas mi se svidja sve sto si spremila.:)))
ReplyDeleteJoj, sve izgleda tako fino.
ReplyDeleteDivan odabir, prekrasne slike i opis! Prekrasno!
ReplyDeleteSve odlično!
ReplyDeleteHi, Irena,
ReplyDeleteCould you please write the recipe in English for the "Vanil krem-štrudla" ?
Thanks in advance!
500gr of phyllo pastry
ReplyDelete3 eggs
50gr sugar
200ml oil
200ml yogurt
100gr semolina
1 sachet of vanilla sugar
16gr baking powder
for the filling
3 sachet of vanilla pudding
150gr sugar
1 liter of milk
1 sachet of vanilla puding
Directions
Heat the 800ml of milk, sugar and vanilla and bring to a boil. In the rest of the milk, dissolve the pudding. Pour this into a boiling milk and cook the pudding. Place a cling foil directly on the surface of the pudding to prevent a skin to form. Leave to cool.
In a bowl, whisk the egg whites until stiff peaks forms, add the sugar and vanilla. then add the egg yolks, slowly pour in the oil, then yogurt and finally semolina together with the baking powder.
Count the phyllo pastry. For each roll you will need 4 sheets.
Stack 3 sheets of pastry, on each one spread 3-4 tablespoons of egg mixture. Lay the 4. sheet on them and on one side arrange the pudding. Roll them and arrange on a baking pan lined with parchment paper. Spread the rest of the egg mixture on top of the each roll and bake in the preheated oven to 180C about 15-20' until nicely golden brown. Dust with powdered sugar.
Hope this will help!
Thank you, Irena!
ReplyDelete