Samo za prave i istinske ljubitelje luka, kao što sam ja...
Dip od karamelizovanog luka i jogurta
Please scroll down for English
Potrebno:
Dip od karamelizovanog luka i jogurta
Please scroll down for English
Potrebno:
- 1 srednji crveni luk
- 1 srednji crni luk
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašike maslaca
- 400gr grčkog jogurta
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice žutog šećera
- biber, beli luk u prahu
Priprema:
Sitno iseckati oba luka. U šerpi zagrejati ulje i maslac, dodati luk i 1/4 kašičice soli i dobro promešati. Smanjiti vatru na najmanje,pokriti šerpu i pržiti luk oko 45'. Povremeno promešati. Nakon 45' dodati kašičicu šećera i pržiti još 5'. Skloniti sa vatre i dodati ostatak šećera.
Pomešati luk, jogurt,so,biber i beli luk. Ohladiti.
Caramelized Onion Yogurt Dip
Adapted from here
Ingredients:
- 1 medium red onion
- 1 medium onion
- 1tbsp oil
- 1/2 tbsp butter
- 400gr Greek yogurt
- 1 tsp salt
- 2 tsp yellow sugar
- pepper, garlic powder
Directions:
Finely chop the onion. In a pot, heat oil and butter. Add chopped onions with 1/4 teaspoon of salt and stir well. Lower the heat, cover the pan and cook for 45'. Stir from time to time. After 45' add 1 teaspoon of sugar and cook 5 more minutes. Remove from the heat and stir in the remaining sugar.
Mix together onions and yogurt, add salt,pepper and garlic powder. Chill.
Vro vrlo fino! :) Ovo je i za mene! :)
ReplyDeleteJooj, ovo je zbilja super. Jako volim luk, a ovo mora da je odlično. Jedini problem mi je što ovakvi umaci jako, jako debljaju: ne oni, već ono što umaćeš u njih:))
ReplyDeleteMožeš da umačeš povrće :)
DeleteOvo je genijalno!
ReplyDeleteOvo mora da je JAKO fino.
ReplyDeleteodlična kombinacija, karamelizirani slatkasti luk i jogurt da razblaži-savršeno
ReplyDelete:)) Verujem da je odlicno, zapravo kad ti sve fino napravis i uslikas, odmah pozelim da isprobam.:)) p.s. mi smo se isto "navukli" na grcki jogurt.:)))
ReplyDelete