Nešto slično crumblu i po meni odlična ideja kako iskoristiti stari hleb.U principu, 'Beti' se sprema sa jabukama, ali i breskve su odlična zamena.
Breskva 'Beti'
Please scroll down for English
Potrebno:
Priprema:
Breskva 'Beti'
Please scroll down for English
Potrebno:
- 1kg breskvi
- 120gr žutog šećera
- malo cimeta i muskatnog oraha
- rendana kora i sok pola limuna
- 2 šolje sveže mlevenih prezli
- 60gr otopljenog maslaca
Priprema:
Breskve oljuštiti i iseći na kocke, pa pomešati sa šećerom,začinima i korom i sokom limuna.
Prezle pomešati sa otopljenim maslacem. U vatrostalnu posudu poređati polovinu prezli, staviti voće, pa opet prezle. Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko pola sata da voće omekša. Služiti toplo uz sladoled od vanile.
Peach 'Betty'
Ingredients:
- 1kg peaches
- 120gr yellow sugar
- a pich of cinnamon and nutmeg
- grated zest and juice from half a lemon
- 2 cups fresh bread crumbs
- 60gr melted butter
Directions:
Peel and dice peaches.Mix them with sugar, spices, grated zest and lemon juice.
Toss breadcrumbs with melted butter. In a baking dish, spread half a breadcrumbs. Spread half of peaches over crumbs and top with another half of breadcrumbs. Bake in a preheated oven to 200C for 30' until the fruits is tender. Serve warm with vanilla ice cream.
ovo je super, s prezlama još jednostavnije nego crumble, a jednako fino!
ReplyDeleteSuper, ovo cu da probam! Jesi li pravila i sa jabukama? Verovatno je bolje sa malo kiselijim.
ReplyDeleteNisam sa jabukama, pretpostavljam da si u pravu, bolje su kiselije.
Deleteodlična ideja, a prezle su home made??
ReplyDeletečine mi se grube?!
Aha :)
DeleteIzgleda super!
ReplyDeleteJako mi se sviđa ideja s prezlama, izgleda prefino!
ReplyDelete