Monday, 19 August 2013

Sote sa povrćem / Sauteed Vegetables

Dokaz kako i bezmesno jelo može da bude baš baš ukusno. Lepo je i hladno i toplo...

Sote sa povrćem
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 200gr šargarepe
  • 150gr luka
  • 200gr patlidžana
  • 200gr tikvica
  • 300gr šampinjona
  • 3-4 kašike soja sosa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • peršun, so, biber, ulje
Priprema:
Šargarepu, luk, patlidžan i tikvice iseći na kockice, šampinjone na listiće.
Na malo ulja propržiti luk i šargarepu oko 5', pa dodati ostalo povrće. Na srednjoj vatri pržiti dok povrće ne omekša. Dodati paradajz pire, soja sos, so i biber i pržiti još par minuta. Skloniti sa vatre i posuti seckanim peršunom.

Sauteed Vegetables

Ingredients:
  • 200gr carrots
  • 150gr onions
  • 200gr eggplant
  • 200gr zucchini
  • 300gr button mushrooms
  • 3-4 tbsp soy sauce
  • 2 tbsp tomato paste
  • parsley, salt, pepper, oil
Directions:
Dice the carrots, onions, eggplants and zucchini. Slice the mushrooms.
Heat some oil, then add the onions and carrots and cook for 5', then add the other vegetables. Fry on medium heat until the vegetables are softened, then add the soy sauce, tomato paste, salt and pepper. Cook a few more minutes. Remove from the heat and add the chopped parsley.

2 comments:

  1. Irena, ovo je taman po mom ukusu. I malo somuna za umakanje... :)

    ReplyDelete