Monday 3 September 2012

Punjena pogača drugi put / Stuffed Flat Bread II

Punjena pogača drugi put
Please scroll down for English

Potrebno za pogaču:
  • 400gr brašna
  • 25gr svežeg kvasca
  • 250ml tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
za fil:
  • 50ml slatke pavlake
  • 100gr krem sira
  • 250gr običnog sira
  • 200gr tanko sečene šunke
  • 1 veći paradajz
  • peršun,so,biber
Priprema:
U malo tople vode sa kašičicom šećera podići kvasac.Zamesiti testo od brašna,soli,ulja,kvasca i ostatka vode.Ostaviti ga na naraste.
Premesiti,oblikovati pogaču i prebaciti u podmazan pleh prečnika 24cm.Ostaviti pogaču 15',a zatim izbockati viljuškom.Zagrejati rernu na 200C i peći pogaču da porumeni.Izvaditi iz rerne,prebaciti na rešetku i ostaviti da se ohladi.
Umutiti pavlaku,krem sir,sir i dodati seckan peršun,so i biber.Ostaviti u frižideru da se ohladi.
Ohlađenu pogaču preseći na pola.Premazati malo fila,naređati šunku,premazati filom,naređati kolutove paradajza i opet premazati filom.Poklopiti drugim delom pogače.

Stuffed Flat Bread II

Ingredients for the flat bread:
  • 400gr flour
  • 25gr fresh yeast
  • 250ml warm water
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 3 tbsp oil
for the filling:
  • 50ml heavy cream
  • 100gr cream cheese
  • 250gr white cheese
  • 200gr thinly sliced ham
  • 1 big tomato
  • parsley,salt,pepper
Directions:
Dissolve the yeast in some water with the sugar and let it rise.Knead the dough from the flour,salt,oil,yeast and the rest of the water.Leave it to rise.
Knead the dough again,shape in the flat bread and transfer to the baking pan 24cm in diameter. Leave the flat bread for 15' and then prick with the fork.Preheat the oven to 200C and bake the bread until slightly golden brown.Take it out from the oven,transfer to the cooling rack and let cool.
For the filling,mix the heavy cream,cream cheese,cheese and add the salt,pepper and parsley.Leave in the fridge to cool.
Cool bread cut in half.Spread some filling,arrange the ham,filling,sliced tomatoes and filling.Put another part of the bread on it.




6 comments:

  1. Wow, ovo je prefino! Ja bi jedino masline na vrhu zamijenila omiljenim krastavcima a ostalo ne bi dirala! Sad mi se jede ovo, šalji ako je što ostalo :))

    ReplyDelete
  2. Obožavam ovakve pogače, odlično si je napravila. Jako lijepo izgleda, mami na griz :)

    ReplyDelete
  3. Mene ovo asocira na tortu, jako finu tortu!

    ReplyDelete
  4. ovo bi ja trebala probati i ponavljati, predobro je

    ReplyDelete
  5. i ja bi ovo, možda bih malo modificirala nadjev prema ukusu, ali i u ovoj tvojoj verziji bih je smazala, bilježim

    ReplyDelete
  6. Ko ne bi ovo gricnuo, famozno.

    ReplyDelete