Monday 3 February 2014

Kiflice sa kokosom i pomoranžom / Coconut And Orange Rolls

Savršene!
Recept šaljem Mireli koja nam je kao ovomesečna domaćica igre Ajme, koliko nas je! zadala kvasac kao temu.


Kiflice sa kokosom i pomoranžom
Please scroll down for English

Potrebno za testo:

  • 30 gr svežeg kvasca
  • 60ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 80gr šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50gr istopljenog maslaca
  • 2 jaja
  • 60gr kisele pavlake
  • oko 400gr brašna
za fil:
  • 130gr šećera
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 30gr kokosa
za preliv:
  • 150gr šećera
  • 2 kašike soka od pomorandže
  • 60gr kisele pavlake
  • 60gr maslaca
Priprema:
Pomešati kvasac sa vodom i kašičicom šećera i ostaviti da zapeni. Pomešati sve sastojke sa testo, dodati narasli kvasac, umesiti testo i ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti još jednom, pokriti i ostaviti još jednom da naraste.
Za fil, utrljati koru pomorandže u šećer, pa dodati i kokos.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razvući u koru, premazati filom i seći na trouglove. Uviti u kiflice i poređati u pleh, tako da se malo dodiruju. Ponoviti i sa drugim delom testa. Ostaviti kiflice da narastu. (Ja sam ih preko noći ostavila u frižideru, sutradan izvadila sat vremena ranije i pekla.).Kiflice peći na 200C da porumene. Izvaditi iz pleha i preliti prelivom.
Za preliv, pomešati sve sastojke i staviti da proključa. Kad proključa, smanjiti vatru i kuvati 1 minut.

Coconut And Orange Rolls
Adpted from here

Ingredients for the dough:
  • 30gr fresh yeast
  • 60ml warm water
  • 1 tsp sugar
  • 80gr sugar
  • 1 tsp salt
  • 50gr melted butter
  • 2 eggs
  • 60gr sour cream
  • about 400gr flour
for the filling:
  • 130gr sugar
  • grated zest from one orange
  • 30gr coconut
for the syrup:
  • 150gr sugar
  • 2tbsp orange juice
  • 60gr sour cream
  • 60gr butter
Directions:
Dissolve the yeast in warm water with 1 tsp of sugar and let stand until foamy. Mix all the ingredients for the dough, add the yeast mixture and knead the dough. Cover and let stand until doubled. Knead it again, cover and let rise again. 
For the filling, rub the orange zest in sugar and add the coconut.
Divide the dough in two parts. Roll on part in circle, sprinkle with half a filling and cut in wedges. Roll them and arrange in pan slightly touching each other. Repeat with another part of the dough. Let them rise in the pan. (I put them in a fridge over night, tomorrow took them out one hour before baking.) Bake the rolls in the preheated oven to 200C until golden brown. Take it out from the oven and pour the syrup over them.
For the syrup, mix all the ingredients in a small saucepan, bring it to boil, lower the heat and let it simmer for 1 minute.



12 comments:

  1. Kokos obožavam a ove kiflice me tako mame.

    ReplyDelete
  2. Ovo je nesto poput grckih kolacica, sa daskom egzotike...zanimljiv mi je preliv sa kiselom pavlakom, bas izgledaju mirisno i socno.:)))

    ReplyDelete
  3. Verujem da su vrlo ukusne. Posebno bi se dopada što ovako "plivaju" u prelivu. Sigurno je da tako ne mogu biti suve :D

    ReplyDelete
  4. Ovo jako jako volim.Pacific Islander to ovde prave i bude uh,lepčjivo,slatko,meko mapredivno.Vidimi tvoje su fanatstično uspele

    ReplyDelete
  5. E, ovo su najbolje slatke kifle za koje sam uopšte našla recept!
    Hvala, ja retko jedem slatka peciva ali ovo bih i pravila i jela, a posebno kad nam dođu dečica ( mog brata ).

    ReplyDelete
  6. Htela sam da napišem . hvala na receptu pa sam progutala :-).

    ReplyDelete
  7. Mnogo dobro zvuči recept. Sviđa mi se kombinacija kokosa i pomorandže...

    ReplyDelete
  8. Sviđaju mi se ovako okupane preljevom, mljac!

    ReplyDelete
  9. Super izgledaju, zanimljiv je preljev

    ReplyDelete
  10. Hvala na receptu, Irina :-) !!
    http://www.parmesanetpaprika.com/2014/02/brioche-orange-et-noix-de-coco-nappage.html

    ReplyDelete
  11. Dokrajcila si me sa ovim! pre-fine su! super socno izgledaju...

    ReplyDelete