Tuesday, 24 December 2013

Turski prženi feta hlepčići / Turkish Pan Fried Feta Breads

Prženo testo punjeno sirom - moj raj na zemlji!

Turski prženi feta hlepčići
Please scroll down for English

Potrebno za testo:

  • 300gr brašna
  • 20gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • oko 170ml tople vode
  • 1/2 kašičice soli
za fil:
  • oko 300gr fete
  • seckan peršun po želji
  • ulje
Priprema:
Otopiti kvasac u 100ml tople vode sa kašičicom šećera i ostaviti da zapeni.
Pomešati brašno, so, narasli kvasac i dodati ostatak vode da se zamesi testo. Ako je testo lepljivo dodati još brašna, ako je tvrdo još vode. Nauljiti posudu, ubaciti testo, pokriti i ostaviti da naraste duplo.
Za fil, pomešati mrvljenu fetu i seckan peršun.
Premesiti testo i podeliti ga na 6 loptica. Svaku lopticu tanko razvući u krug, na polovinu staviti oko 2 kašike fila, preklopiti drugom polovinom i dobro pritisnuti da se ivice spoje.
Zagrejati teflonski tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Pržiti hlepčiće sa obe strane da lepo porumene. Služiti toplo.

Turkish Pan Fried Feta Breads

Ingredients for the dough:
  • 300gr flour
  • 20gr fresh yeast
  • 1 tsp sugar
  • about 170ml warm water
  • 1/2 tsp salt
for the filling:
  • about 300gr feta cheese
  • chopped parsley by taste
  • oil
Directions:
Dissolve yeast in 100ml of warm water with sugar and let stand until foamy.
Mix the flour, salt, yeast mixture and with rest of the water knead the dough. If the dough is too sticky add some more flour, if tough add more water. Grease the oil, put the dough in it, cover and let rise until doubled in size.
For the filing, mix the crumbled feta with chopped parsely.
Knead the dough once again and divide it into 6 balls. Roll each ball in thin circle, on one hlaf add about 2 tablespoons of filling, cover with another half and press the edges to seal.
Heat a non-stick frying pan with some oil on medium high heat. Fry the breads on both sides until golden brown. Serve warm.



8 comments:

  1. Bukvalno sam progutala knedlu gledajući ove slike. Fetu obožavam, i jako mi se sviđa kako ovo izgleda!

    ReplyDelete
  2. odlično...ljubitelj sam fete a i sviđa mi se što se peku u tavi...

    ReplyDelete
  3. Mada sam poznata po tome što volim slatkiše, sviđaju mi se i ovakva jela. Fora je što se peku u tavi.

    ReplyDelete
  4. Jako, jako su fini :). Koliko vremena im treba, da se ispeku?

    ReplyDelete
  5. Po 2,3 minuta sa obe strane, brzo ide :)

    ReplyDelete
  6. Jao ovo je i moj raj! Mnjamiiii!

    ReplyDelete
  7. Ovo je bas dobro ja pravim I sa mljevenim mesom, 😘

    ReplyDelete