Sunday 30 June 2013

KuVarijacije - Propeć

Propeć mi uvek budi uspomene na Vlasinsko jezero i moju tetka Jelku koja pravi najbolji propeć na svetu i to sa koprivama. Ja joj nikad neću biti ni blizu. Iako je Naletov recept super, meni nije to to. Verovatno to nema veze ni sa receptom, ni sa mojim kulinarskim umećem, već sa celokupnim užitkom koji dobijam kada jedem baš tetkin propeć. Doduše, Naletov recept me je vratio kod moje tetke i uživala sam i u datim uslovima u njemu.
Što se samog recepta tiče, nisam imala problem sa testom.Pravila sam ga više odoka, nisam merila brašno, ni vodu, nego sve otprilike. Fil sa sirom mi je bio sasvim dovoljan. Jedini problem sam imala sa prelivom koga po mom mišljenju, ima previše. U stvari, ja bih više preliva sipala u pitu, a manje na kraju preko pite. Kada sam sipala preliv preko, razlio se i malo otišao i ispod pite, pa sam morala da ga odlijem,inače bi zagoreo. To je jedina mala zamerka, drugo je sve bilo super. Meni se čak više dopao hladan, ne znam zašto. Ja sam ga pravila sa otopljenim maslacam, pa sam ga pre pečenja malo stavila u frižider da se maslac stegne. To je to od mene - sve preporuke, obavezno probajte!
Za recept kliknite na naziv. Propeć smo probali u okviru ovomesečnih KuVarijacija

Propeć



5 comments:

  1. Znas da bih sada rado gricnula komadic, odlicno izgleda.:)) Iskreno, prvi put sam cula za ovu pitu kod Naleta, iako smo takoreci u komsiluku, ali drago mi je da je taj receptic izabran... mene je isto malo zabrinuo preliv za pitu, pa ga nisam celog iskoristila, ali to nije uticalo na ukus koji je fantastican.:))

    ReplyDelete
  2. Odlično izgleda! Žao mi je što ga nisam stigla napraviti, ali ću ga svakako isprobati i to baš sa koprivom.

    ReplyDelete
  3. propustila sam ovaj krug,
    nije nešto uobičajeno u našoj kuhinji pa me nije privuklo na isprobavanje.
    ali krasno izgleda

    ReplyDelete
  4. Odlicno ti je ispao, svaka cast. Hvala na poverenju. Tetka je tetka, i njen propec nista nece zameniti:) Sto se preliva tice, vidim da je vise vas navelo da ga je bilo viska, pa niste iskoristili celu kolicinu vec pola da ne bi zagorela jaja. Licno, nisam imala problem sa "hvatanjem" za tepsiju, mislim da mast iz kora odradi dobar deo posla, pa do toga nedodje... Hvala ti jos jednom, pozzzzz

    ReplyDelete
  5. Jako dobro izgleda, super si napravila Propeć i baš me mami na koji zalogaj. Kao što sam i kod Lane napisala žao mi je što nisam stigla sudjelovati u igrici, ali sigurno ću ga sljedećih dana pripremiti.

    ReplyDelete