Friday 17 April 2015

Braunis sa mlečnom čokoladom i kikiriki puterom / Milk Chocolate Peanut Butter Brownies

Braunis su idealna poslastica kada vam treba nešto čokoladno, jako, brzo za pripremu. Iako sam više ljubitelj braunisa sa tamnom čokoladom, mlečna čokolada sa kikiriki puterom je odlična kombinacija. Jedna kockica ove dekadentne poslastice vodi vas pravo u čokoladni raj...

Braunis sa mlečnom čokoladom i kikiriki puterom
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 160gr maslaca
  • 60+120gr mlečne čokolade
  • 200gr šećera
  • 1 kašika nes kafe
  • vanila po želji
  • 2 jaja
  • 60gr kakao praha
  • 120gr brašna
  • prstohvat soli
za preliv:
  • 90gr crne čokolade
  • 3 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike kikiriki putera
Priprema
Zagrejati rernu na 160C. Obložiti manji pleh (20x20cm) papirom za pečenje.
Istopiti na laganoj vatri maslac i 60gr čokolade. Skloniti sa vatre, dodati šećer i promešati da se šećer istopi. Zatim dodati sve ostale sastojke i 120gr seckane čokolade. Promešati i sipati u pleh. Peći oko 25-30'. (Nemojte ih prepeći, kada ih izvadite iz rerne sredina treba da se malo trese kad blago prodrmate pleh.) Ostavite braunis da se malo prohlade i preliti ih prelivom.
Za preliv istopite sve sastojke na laganoj vatri.
Po želji braunis možete prošarati istopljenom mlečnom čokoladom.

 Milk Chocolate Peanut Butter Brownies

Ingredients:
  • 160gr butter
  • 60-120gr milk chocolate
  • 200gr sugar
  • 1 tbsp nescafe
  • vanilla
  • 2 eggs
  • 60gr cocoa powder
  • 120gr flour
  • a pinch of salt
for the frosting:
  • 90gr dark chocolate
  • 3 tbsp heavy cream
  • 2 tbsp peanut butter
Directions:
Preheat the oven to 160C. Line a 20x20cm baking pan with parchment paper.
On a medium high heat melt the butter and 60gr of chocolate. Remove form the heat and add the sugar. Stir to dissolve. Then add the rest of the ingredients along with the 120gr of chopped chocolate. Mix and pour in the pan. Bake for 25-30'. (Don't over bake it. It should still wiggle in the middle when you lightly shake the pan.) Leave to cool slightly and spread the frosting on it.
For the frosting, melt all the ingredients over a lower heat.
If you wish you can drizzle the brownies with melted milk chocolate. 


1 comment: