Kad vam dosadi pita sa kupusom (mada ne znam kome može da dosadi) napravite ova peciva. Nama su se jako dopala...
Peciva sa kupusom
Please scroll down for English
Potrebno za testo:
Peciva sa kupusom
Please scroll down for English
Potrebno za testo:
- oko 600gr brašna
- oko 300ml tople vode
- 30gr svežeg kvasca
- 100gr otopljenog maslaca
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
za fil:
- 1,5kg svežeg kupusa
- ulje,so
za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
U malo vode razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti da zapeni. Pomešati 600gr brašna, maslac, so, kvasac i sa vodom zamesiti testo. Testo je mekano, ali se ne lepi. Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Za fil, sitno iseckati kupus (u multipraktiku, najbolje), staviti ga u šerpu sa malo ulja i pržiti na slabijoj vatri da skroz omekša. Posoliti ga i prohladiti.
Naraslo testo podeliti na manje loptice (oko 15) i ostaviti da odmore 10-tak minuta.
Svaku lopticu razvući u krug, na polovinu staviti prženi kupus, preklopiti i pritisnuti ivice da se slepe. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da rastu 20'. Premazati ih umućenim jajetom i peći na 220C da porumene.
Cabbage Buns
Ingredients for the pastry:
- about 600gr flour
- about 300ml warm water
- 30gr fresh yeast
- 100gr melted butter
- 1,5 tsp salt
- 1 tsp sugar
for the filling:
- 1,5kg cabbage
- oil, salt
for the glaze:
- 1 egg
Directions:
Dissolve yeast in little water with sugar and let stand until foamy. Mix 600gr flour, butter, salt, yeast and add rest of the water to knead a dough. The dough is soft, but not sticky. Cover and let stand until doubled in size.
For the filling, finely chop the cabbage, put it in a pan with some oil and cook over low heat until it softens. Add salt and cool slightly.
Divide the dough in smaller balls (about 15) and let rest for 10'.
Roll each ball in circle, put some filling on one half, cover with another half and press the edges to seal.
Arrange them on a pan lined with parchment paper and let rest for 20'. Brush with whisked egg and bake in the preheated oven to 220C until golden brown.
Volim kupus,a u pecivu ih još nisam probala! Ovo tako primamljivo izgleda, recept odmah bilježim ;-)
ReplyDeleteImam pola ogromne glavice kupusa i baš sam se razmišljala šta da radim s njom :)) biće isprobano prvom prilikom! :)
ReplyDeleteKoja dobra ideja :)
ReplyDeletejako fino!
ReplyDeleteNikad nisam probala kupus u pecivu, zanimljivo!
ReplyDeleteSuper peciva ! Nisam do sada radila ovako punjenje sa kupusom, baš mi je zanimljivo, bilježim i probam !
ReplyDelete