Monday 30 December 2013

FBI rukavice - My Pans and pots

Nisam bila dobra koleginica blogerka u ovom krugu FBI rukavica. Zoka zaslužuje mnogo više od ova dva recepta, jer je njen blog predivan i jako volim njene recepte, ali jednostavno nisam stigla. Kraj je godine i treba sašiti sve kostime za decu, naučiti uloge i recitacije, kupiti poklone, ma i sami znate kako to ide. Zoka je jedna divna duša i ja se iskreno nadam da mi neće zameriti, a ja obećavam da ću njen blog predstaviti kako treba u nekom budućen periodu.
Stigao me umor, nemam volje ni za kuvanje, ni za jelo. Tako da sam u dogovoru sa mojim najdražima rešila da ovu novogodišnju noć provedemo uz picu i igrice. Dobro, napravili samo i kućicu od medenjaka, jer sam već obećala.
A sada Zokini recepti:
(Za recept klik na naziv)

Brioche 

Naravno, brioche sam morala prvo da probam. I kao kod svih koji su ga probali i kod nas je pokupio samo reči hvale. Ja sam ga samo spremala u ovim malim kalupima, jer mi je tako bilo zgodnije. Obavezno probajte!

Špagete sa paradajz sosom i ćufticama od piletine i tikvica

I špagete i ćuftice kod nas uvek mogu. A zašto ih ne spremiti i pečene? Zbog tikvica zadržavaju sočnost i iskreno niko se od mojih nije bunio. Ali ipak smo morali da ih pospemo sa malo rendanog kačkavalja. Samo malo...

I pošto je ovo zadnji post ove godine, iskoristiću ga da svima poželim da ste zdravi, srećni, voljeni, zadovoljni, vredni i lepi u Novoj godini. Srećni praznici i svima lep provod!

4 comments:

  1. Irena, svako dobro i srecna Nova godina tebi i tvojima.
    Ljubni slatkice i uzivajte veceras :*

    ReplyDelete
  2. sigurna sam da ti ne će zamjeriti isprobavanje samo dva receptea... odlično si ih prezentirala :)

    ReplyDelete
  3. Joj Irenče, gde da ti zamerim. I sama ovih dana ne stignem ni pola što sam zamislila. Evo kupila brusnice pre par dana i živa se pojedoh što neću stići da učestvujem ni u ovom krugu Ajme kod Pomoravke.
    Hvala ti na lepim rečima . Oba recepta izgledaju divno i drago mi je da su vam se dopali.
    Tebi i tvojima od srca želim sve najbolje u Novoj godini i lep provod noćas.
    Ljubim

    ReplyDelete
  4. Od silnih obaveza ni ja nisam stigla da učestviujem u nijednoj igrici :( Ti si bar dva recepta pripremila i to odlično! Srećna ti Nova godina, puno zdravlja i uspeha ti želim!

    ReplyDelete