Monday 11 November 2013

Naše omiljene pice / Our Favorites Pizzas

Svi u kući volimo picu. I dok deca jedu samo onu klasičnu sa šunkom i sirom, ja i Nikola volimo da kombinujemo. Ideja za prvu picu pripada Nikoli. Pošto je on jedini ranoranioc u porodici, kada smo na odmoru negde, on je taj koji je zadužen za doručak. Jednoga jutra je spremao picu i primetio činiju sa ostatkom bolonjeze sosa od prethodnog dana. Stavio ga na picu i mi smo se oduševili. Kad smo se vratili kući i ja malo proguglala, videla sam da ideja ipak nije originalna i da na zapadu postoji pica koja je u stvari varijacija na njihov sendvič 'Sloppy Joe'. Nisam mu to nikad rekla, tako da i dalje živi u uverenju da je izmislio najbolju picu na svetu (barem dok ne pročita ovaj post, ako ga uopšte i pročita). Originalan ili ne, pica je fenomenalna.
A druga pica je kombinacija nekih naših omiljenih namirnica koje skoro uvek imamo u kući...

Bolonjeze pica
Please scroll down for English

Na testo za picu rasporedite bolonjeze sos, prekrijte rendanim kačkavaljem i pecite u vreloj rerni. 

Pica sa tunjevinom
Please scroll down for English

Testo za picu premažite kečapom, rasporedite crveni luk sečen na tanka rebarca, komadiće tunjevine, masline, rendani kačkavalj i plavi sir. Pecite u vreloj rerni.

Bolognese Pizza

Spread bolognese sauce on pizza dough, sprinkle with grated cheese and bake in the hot oven.

Tuna Pizza

Spread ketchup on pizza dough, arrange thinly sliced red onion, tuna flakes, olives, grated cheese and blue cheese. Bake in the hot oven.



8 comments:

  1. Ovu bolonjeze varijantu i ja često pravim deci dok mi natabamo samo tonu povrća... A i ova sa tunom mi se jako sviđa...

    ReplyDelete
  2. Pizza je jedno od mojih omiljenih jela, ove tvoje izgledaju prefino :)

    ReplyDelete
  3. Jao, nasmeja me. Sad ce Nikola da se rastuzi. Nisi trebala ovako javno da mu razbiješ snove. :))))
    Volim bolonjeze picu a i ova sa tunjevinom izgleda odlično.

    ReplyDelete
  4. Ahahahahaha, nadam se da neće pročitati post. Njemu je to bilo otkriće i najbolje je da tako i ostane. Pizze izgledaju odlično!

    ReplyDelete
  5. ja sam ipak za ovu drugu...a znam siguno da bi moji dečki glasali za obje...a nikolina je fenomenalna...svaka čast na ideji..

    ReplyDelete
  6. Kad pitam mog muža šta da radim za ručak , odgovor je uvijek isti - pizzu ili lazanje. E sad ću ga zbilja iznenaditi, sigurna sam da će biti oduševljen;)

    ReplyDelete
  7. Pizza je i meni jako draga i sviđa mi se što su kombinacije nadjeva zbilja neiscrpne, tvoje pizze su odlične !

    ReplyDelete