Tuesday 5 November 2013

Banana bombice / Banana Balls


Evo još jedne ideje kako iskoristiti prezrele banane i otvorene kutije kekse koje vam se provlače po kući.



Banana bombice
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 200gr mlevenog keksa
  • 100gr pečenih mlevenih oraha
  • 50gr šećera u prahu
  • 2 zrele banane
  • 1 kašika rendane kore pomorandže
  • 1-2 kašike soka od pomorandže
  • kakao i šećer u prahu
Priprema:
Izgnječiti banane i pomešati sa ostalim sastojcima. Ohladiti 1 sat u frižideru. Praviti male bombice, pa ih valjati u mešavinu kakao praha i šećera u prahu. Najbolje su ohlađene, iz frižidera.

Banana Balls

Ingredients:
  • 200gr ground crackers
  • 100gr toasted ground walnuts
  • 50gr powdered sugar
  • 2 overripe bananas
  • 1 tbsp grated orange zest
  • 1-2 tbsp orange juice
  • cocoa powder and powdered sugar, for coating
Directions:
Combine mashed bananas with the rest of the ingredients and mix well. Cool in the fridge for 1 hour. Shape into small balls and roll them into mixture of cocoa powder and powdered sugar. Best served straight from the fridge.


11 comments:

  1. radim nešto slično i slažem se da su odlične... još ako se u čokoladu umoče... mljac :)

    ReplyDelete
  2. Super izgledaju ove bombice, nesto sto nisam imala prilike da probam:) Sudeci prema sastojcima, verujem da su odlicnog ukusa:)

    ReplyDelete
  3. Obožavam banane u kolačima! Super ideja!

    ReplyDelete
  4. Skroz su neodoljive, sad bih se posluzila jednom bombicom... diiiivne fotkice!:)))

    ReplyDelete
  5. Super... fotke mi se jako sviđaju!

    ReplyDelete
  6. tetka jel mogu da dobijem tvoj recept za bread pudding? :) hvalaaaaaaaaaaaaaa ljubim te :* :* :* Dushica

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dušice,ovo je neki najjednostavniji,ali po meni najbolji recept za bread pudding. Hleb isečen na kriške debljine 1cm premažemo maslacem. Ja najviše volim da koristim tost hleb zbog oblika,ali može bilo koji. Umutiti 4 jaja,1/2 litre mleka, 1/2 litre slatke pavlake, 200gr šećera i vanilu. Umočiti svako parče hleba i ređati u vatrostalnu posudu ili neki pleh. Kriške treba da se preklapaju,kao crep na krovu. Preliti ostatkom fila, posuti šećerom u prahu i peći 30-40' na 160C da porumeni.
      Zasto si obrisala Facebook nalog? Pozdrav za sve...

      Delete
  7. Super mi je ova ideja isto kao što mi kuglice super izgledaju, bilježim svakako !

    ReplyDelete
  8. i ja,kao i suzana,volim banane u kolačima,i to one zrele kako si ih opisala...
    drago mi je da sam naišla na tvoj blog ! nadam se sjajnom druženju ! pozzz

    ReplyDelete