Monday 10 September 2012

Trouglići sa paradajzom / Tomato Triangles

Nedavno sam kupila najmanji čeri paradajz koji sam ikada videla.To nije bio čeri,nego čerić paradajzić.A istovremeno je bio i najslađi paradajz koji sam probala.Stavila sam ga na obično hlebno testo koje sam premazala uljem sa bosiljkom i još posula biberom.Uživala sam uz čašu vina.Neću ovaj recept poslati Tamari za igricu,jer ovo i nije neki recept,nego čisto ideja za neko predjelo.

Trouglići sa paradajzom
Please scroll down for English

Potrebno za testo:

  • 500gr brašna
  • 20gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2,5-3dcl tople vode
i još:
  • par kašika maslinovog ulja
  • nekoliko listića bosiljka
  • sveže mleveni crni biber
  • čeri paradajz
Priprema:
U malo tople vode sa šećerom,razmutiti kvasac i ostaviti da naraste.U činiji pomešati brašno,so,ulje,kvasac i sa toplom vodom zamesiti testo.Pokriti i ostaviti da naraste.
U avanu pomešati ulje i bosiljak,pa istucati da se pomešaju.
Zagrejati rernu na 220C.Obložiti pleh papirom za pečenje.
Naraslo testo premesiti i tanko razvući.Iseći ga na trougliće,premazati bosiljkovim uljem i na svaki staviti paradajz.Peći da malo porumene.Izvaditi iz rerne i posuti biberom.

Tomato Triangles

Ingredients:
  • 500gr flour
  • 20gr yeast
  • 1tsp sugar
  • 1tsp salt
  • 2 tbsp olive oil
  • 2,5-3dcl warm water
and:
  • a few tablespoons of olive oil
  • a bunch of basil leaves
  • freshly ground pepper
  • cherry tomatoes
Directions:
Dissolve the yeast in some warm water with the sugar and let stand until foamy.In a kneading bowl,mix the flour,salt,oil,yeast and with warm water knead the dough.Cover and let it rise.
In mortal mix the oil and basil and pound with the pestle to blend them.
Preheat the oven to 220C.Line a baking pan with the parchment paper.
Reknead the dough and roll it thin.Cut into triangles,grease with the basil oil and arrange the tomatoes.Bake until slightly golden brown.Take it out from the oven and dust with the pepper.



10 comments:

  1. Taj čeri je super meni tokom zimskih meseci kada neki recept zahteva paradajz, jer je onaj kupovan za nulu. Ovoga leta uspela sam da nađem prodavca na pijaci koji prodaje onaj pravi, pravcati paradajz i kad sam preračunala pre neki dan, mi smo pojeli oko 30kg paradajza ovoga leta. Baš sam se najela, a ovi tvoji trouglići dođu kao čeri na torticu. Medeni!

    ReplyDelete
  2. Odlična ideja za predjelo uz čašu finog vina ;)

    ReplyDelete
  3. Preslatki su pečeni, sigurno jako fino :)

    ReplyDelete
  4. ovakve ideje uvijek dobrodošle! baš je mini, sladak :) obožavam ga

    ReplyDelete
  5. Nekada su jednostavne stvari i najbolje :)
    Obozavam paradajz :) u svim oblicima... a ovaj ceri je tako ukusan... :) Verujem da je u ovoj izvedbi tek dobar :)

    ReplyDelete
  6. Zašto ne, samo pošalji receptić. Izgleda odlično :) Volim ovakve brze ideje :)

    ReplyDelete
  7. Odlicna ideja... Posalji i ovo Tamari, ipak je recept i to bas dobar...

    ReplyDelete
  8. Ovakve jednostavne kombinacije naprosto obožavam. A što se veličina tiče, ovi tvoji cherry paradajzi su Golijati prema onima koje je uzgojio moj muž:))

    ReplyDelete
  9. Došla sam škicnuti recept za onu drugu punjenu pogaču i skužim da sam ti propustila ovaj post. Naravno da ćeš ga prijaviti za sudjelovanje u igrici, svi recepti s pumidorima su dobrodošli, neovisno o tome da li su jednostavni ili komplicirani.
    Inače, mi isto imamo ove minijaturne pumidoriće u vrtu i meni su najdraži! Ponekad mi se suprug smije kad napravim salatu od njih i regularnih cherry pumidora.

    ReplyDelete