Sunday 30 September 2012

KuVarijacije: Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread

Strast za šećerom i cimetom (ime u potpunosti odgovara) je potpuno odomaćena u mojoj kući.Ovoga puta nam je bila zadatak u KuVarijacijama.Pravila sam je zilion puta i svaki put kad je moji najmiliji vide na stolu,imaju izraz lica kao Sunđer Bob na ovoj šolji.Recept znam napamet,više i ne koristim svesku.Ne spremam ga više onako u gram,nekad dodam više mleka,nekad samo jedno jaje...Jedino što sam pomenila posle prvog puta je da sam smanjila šećer u filu na jedno 150gr.Prvi put nam je bio presladak.Kako god ga napravila neodoljiv je! Jednom sam i eksperimentisala sa njim,pa sam ubacila i malo višanja iz kompota i seckanih badema.I tako je odličan,ali nekako nam je najdraža baš ova vulgaris verzija.Jedini problem sa ovim hlebom je što je slikan toliko puta od strane toliko blogera da nisam imala nikakvu originalnu ideju :) Hvala Maxividi na receptu,kao što i ona kaže "ovo mora da postane deo svakodnevnog poslastičarskog repertoara svakog domaćinstva koje drži do sebe".U mom slučaju i jeste...



11 comments:

  1. :)))) Sunđer Bob i reakcija ukućana su me iskreno nasmejali :) A 'lebac je vrh.

    ReplyDelete
  2. Gledam kako ste svi pravili taj recept i ne znam kome je ljepše ispao! Zbilja je krasan :)

    ReplyDelete
  3. Slazem se potpuno, hlepcic je preukusan... odlican je i u slanoj varijanti, sa parmezanom, belim lukom i bosiljkom, ma nikako da se odlucim koji mi se vise svidja.:))

    ReplyDelete
  4. Lijep i preukusan, i moji doma zadovoljni.

    ReplyDelete
  5. Prekasno izgleda i ne sumnjam koliko je ukusan. Moram ga sto prije ispobati :)

    ReplyDelete
  6. krasan je, tko bi mu odolio.
    gle samo kako ga Bob gleda!!

    ReplyDelete
  7. Divan, divan, predivan... :) Moracu probati i taj slani koji Lana pominje...

    ReplyDelete
  8. teško je odoljeti ovome, obožavam cimet

    ReplyDelete
  9. Predobar izraz lica sa šalice ! :), a predobar je i kolač, vjerujem da se jako brzo udomaći na stolu. Odlično si ga napravila !

    ReplyDelete