Wednesday 30 November 2011

KuVarijacije:Nana Anine kiflice sa sirom


Evo i mojih kiflica,koje su izglasane u okviru ovomesečnih KuVarijacija.Recept je sa bloga "U džaku brašna".I ja delim svoje oduševljenje njima.Mekane su,lagane za rad,preukusne...U odnosu na originalni recept nisam ništa menjala.Potrošila sam 440gr brašna :) i upotrebila malo manje margarina za odozgo.To je više stvar navike,uvek tako radim (mislim, smanjiću koju kaloriju).Premaz od belanaca mi nije stran,moja mama je ponekad tako radila.Ja sam ih pekla u dve ture,ne volim kad mi se slepe.Prvu kiflice je probala moja Milica i odmah je rekla:"Jao,mama,kako su mekane!"Baš,baš su nam se sviđale i svima ih toplo preporučujem.Recept ćete naći ovde lepo objašnjen i u slici i u reči.Probajte i uživajte!

14 comments:

  1. Bilo je pravo zadovoljstvo napraviti ove kiflice, vidim da ste i vi uzivali u njima... a danas dok sam obilazila sve blogove, imala sam osecaj kao da setam izmedju brojnih malih pekara i bas kao da su se sve dogovorile da prave samo ove kiflice.;)))

    ReplyDelete
  2. Kiflice su posebne...mmm, svuda ih ima danas, a jos jedna "loša stvar po mene" je i to da se mnogo fino slikaju pa mi još više "otežavaju" posao da im se oduprem:)))

    ReplyDelete
  3. Liče na ostale, ali ipak nisu. ja ranije nisam premazivala umućenim belancima pa mi je ovo novo. Odlične su!

    ReplyDelete
  4. Prekrasno su ti ispale. Sad kad čitam vaše utiske i gledam fotke baš mi je žao što nisam sudjelovala.

    ReplyDelete
  5. Kao sto rece Jelena, svi smo koristili isti recept i svake su bar malcice drugacije... :) Irena, predivne su! Ma cim mala Milica kaze da su super - nema greske... :)

    ReplyDelete
  6. Divne slikce još boljih kiflica.

    ReplyDelete
  7. Uh, baš ukusno izgledaju, sviđa mi se dodatak susama :))

    ReplyDelete
  8. Hvala,cure,morate priznati da smo sve odradile super posao i da smo ,prvenstveno,izabrale super recept.

    ReplyDelete
  9. Super su ti ispale, i tvoje su lepe buckaste, i ja volim sa susamom ili bez ičega (tj. kim strogo ne volim :)))
    Pozdrav!

    ReplyDelete
  10. Jako lijepo si napravila ove kiflice ! Baš mi izgledaju mekane i jako primamnjivo za zagristi ih. Meni se čini da ću ih nakon današnjeg obilaska blogova ići brzo opet raditi !

    ReplyDelete
  11. jako lijepo izgledaju, ja nisam stigla napraviti ih ali uskoro planiram

    ReplyDelete
  12. Irena, prelepe slicice! Hvala sto si isprobala recept. Ljubi Milicu; ako prodje kod klinaca znaci da je dobro.

    Margarin je zlo sam po sebi, ali mi je za ove kiflice nezamenjiv pa gledam da ga koristim u ostalim jelima sto manje. Na zalost nekada je i finansijski faktor u pitanju, a nekada nema putera ni za lek.

    ReplyDelete