Thursday, 10 November 2011

Kikiriki u šećeru/Peanuts In Sugar

Ako držite dijetu,imate povišen holesterol,zdravo se hranite ili na bilo koji način vodite računa o ishrani,preskočite ovaj post.Ovaj kikiriki je prava droga! Naravno ako volite kikiriki.Izvinjavam se zbog loših slika,ali jednostavno nisam imala inspiraciju :)

Kikiriki u šećeru
Please scroll down for English


Potrebno:
300gr nepečenog kikirikija,neoljuštenog
200gr šećera
150ml vode


Priprema:
Zagrejati rernu na 170C.Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
U šerpu staviti vodu i šećer i staviti na jaku vatru.Mešati da se šećer otopi,pa ubaciti kikiriki.Kuvati sve na srednje jačoj vatri,često mešajući.Kad sirup ispari,prebaciti kikiriki na papir i brzo ga razdvojite.Ubacite u rernu i pecite 30',promešati 2,3 puta.Ohladite i navalite!

Peanuts In Sugar


Ingredients:
300gr raw peanuts,skins on
200gr sugar
150ml water


Directions:
Preheat the oven to 170C.Line a big pan with parchment paper.
In a saucepan combine water and sugar and put it on a high heat.Stir until sugar dissolves,then add peanuts.Cook it on a middle high heat,stirring frequently.When syrup disappears,transfer peanuts on paper and quickly separate them.Bake it for 30',stirring 2,3 times.Cool and enjoy!5 comments:

 1. Kod nas se na sličan način rade bademi. Jednom sam ih napravila i nestali su u roku keks. Tako da mogu zamisliti kako jr s kikirikijem ;)

  ReplyDelete
 2. Ovo mora biti jaaakooo... dobro!!!!

  ReplyDelete
 3. Skupljam ovakve recepte a i sama sam pravila badme i orahe slično, samo što se radi u tiganju i sa medom. Ja bi tu i koji prstohvat soli. Ovo je odlična uvertira za praznike. Uvek treba nešto da se gricka.

  ReplyDelete
 4. Mmmmm,ja baš volim kikiriki,moraću da probam!

  ReplyDelete
 5. Slike nisu uopće loše. Inače ovo se kod nas može kupiti kao gotov proizvod, i to u rinfuzi i čak nije niti previše skupo naspram nekih drugih takvih "oraščića".

  ReplyDelete