Friday 4 January 2013

Testenina u sosu od pomorandže / Pasta With Orange Sauce

Ako se po jutru dan poznaje,ova godina će mi biti haotična.Ako to znači promene u pozitivnom smislu nemam ništa protiv.Zato vam i kuckam na brzinu ovaj recept za sve one kojima je pečenja i ruske salate preko glave.Jako fina i interesantna kombinacija za sve egzibicioniste u kuhinji...

Testenina u sosu od pomorandže
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 200gr testenine (špagete,taljatele)
  • 1 mali crni luk
  • 1 kašika maslaca
  • 100ml belog vina
  • 2 pomorandže (sok i rendana kora)
  • 150ml pavlake za kuvanje
  • so,mak
Priprema:
Na maslacu i malo ulja ispržiti sitno seckan luk da potpuno omekša.U luk doliti vino i pojačati vatru da vino ispari.Zatim dodati sok pomorandže i polovinu rendane kore.Kuvati nekih 30-tak sekundi,pa doliti pavlaku i sve prokuvati još 1 minut.Posoliti po ukusu.U međuvremenu skuvati i testeninu.Servirati testeninu uz sos,po vrhu posuti ostatak rendane kore i malo maka u zrnu.


Pasta With Orange Sauce

Ingredients:
  • 200gr pasta (spaghetti,tagliatelle)
  • 1 small onion
  • 1 tbsp butter
  • 100ml white wine
  • 2 oranges (juice and grated zest)
  • 150ml heavy cream
  • salt,poppy seed
Directions:
Melt the butter with some oil,add the chopped onion and cook until tender.Add the wine and increase the heat for the wine to evaporates.Then add the juice and a half of the grated zest.Cook for 30-ish seconds,and then add the cream and continue to cook for one minute.Add the salt to taste.Meanwhile cook the pasta.Serve the pasta with the sauce and sprinkle with the rest of the grated zest and some poppy seed.




10 comments:

  1. Ovako nešto nisam još probala, baš me iznenadio mak! Odlično, po meni svi okusi funkcioniraju :)

    ReplyDelete
  2. Ne volim pretjerano eksperimentirati i spajati nespojivo kad je ručak u pitanju, ali ova tjestenina, koliko god neobično zvučala, mi se jako sviđa, pogotovo zbog dodatka maka.

    ReplyDelete
  3. Mmmm ovo mi deluje tako finoooo a i izgleda tako svečeno :)

    ReplyDelete
  4. Zvuči odlično! Ne znam kako će moj gospon da prihvati jer nije ljubitelj narandže u jelima. Al vredi probati:)

    ReplyDelete
  5. Oduševljena sam! Baš mi se sviđa kombinacija :) Ja sam radila par puta piletinu u umaku od naranče i jako mi se svidjelo :)

    ReplyDelete
  6. Ovu kombinaciju nikada nisam probala, ali mi deluje primamljivo!

    ReplyDelete
  7. uvijek sam za ovakve kombinacije, super!

    ReplyDelete
  8. Jako osvežavajuće deluje, zaista!
    Sve najbolje tebi i tvojoj porodici u novoj godini!

    ReplyDelete