Tuesday 4 December 2012

Vaši recepti u mojoj kuhinji

E pa pošto vi njuškate po mom blogu ova dva meseca,reših da se i ja malo promuvam po vašim blogovima.Recepte sam birala po tome šta mi je u datom trenutke trebalo.Bogu hvala,ima nas puno,tako da sam nedoumice jako brzo rešavala.U budućnosti će biti još ovakvih postova,jer ste stvarno svi sjajni i ima brdo dobrih recepata za probu.Na prvoj slici vam predstavljam slane ,a na drugoj slatke stvari.





COOKam i guštam i Hachis Parmenties

Tanjina super ideja za ručak.Neku varijantu 'Shepard's Pie' pravim i ja,ali ovo je u nekoj Tanjinoj verziji uz neke super dodatke (lovor,rendani sir).Ručak za 5!

Knjiški Moljac u špajzu i brodići sa jajima i sudžukom

Kada vam treba brza ideja šta za doručak ili večeru,ja vam toplo preporučujem ove brodiće.Sudžuk je odlična ideja za ovako nešto.

Kuhinja zaposlene žene i krilca iz rerne

Opasna opasno kuva! Definitivno! Fenomenalna kombinacija začina,doduše kod mene su u pitanju bataci,a ne krilca i to su bili neki king-size bataci.Zato jer su bili tako veliki,pre pečenja sam ih prelila maslinovim uljem.Prste smo olizali,bukvalno.

Majina kuhinja i pileća krem čorba

Kod Maje na blogu uvek prvo primetim savršene slatkiše,a posebno torte.Ali ovoga puta od nje sam pozajmila recept za čorbu.Odlična je!Mi u kući i ovako volimo čorbe,ali ova nam se posebno sviđala.Meni posebno zato jer ima mog voljenog jogurta.Obavezno probajte u ovim zimskim danima.

Prstohvat soli i salata od šargarepe

Volim,odnosno,obožavam ljuto,tako da je ova salata morala doći  na red.
Osvežavajuća,brza,pikantna,odlična.Toplo preporučujem posebno sada u dane posta.

Ave dulcis i baršunasti keksići

Često pravim keksiće,naročito jer u to uključim i decu i uvek se lepo provedemo.Tako je bilo i u ovo nedeljno popodne.Kekići su super,izdašni i prhki.Meni se sviđaju,jer su za jedan zalogaj.Ja sam luda za tim malim stvarima.

Just good food i madeleine sa narandžom i čokoladom

Madeleine sam pravila više puta,ali nikad nikad mi nisu bile ovako savršene.Čak su imale i onu famoznu grbu po čemu se razlikuju dobre od loših.Recept je odličan!

Cooks and Bakes i prhke kiflice

Majine kiflice su se već odomaćile u mojoj kuhinji.Volim da ih pravim,naročito zimi.Verujem da ih je većina vas probala i svi znate koliko si dobre.Brzo se prave,recept je odlično objašnjen (a i kako bi drugačije kod Maje) i ima ih puno.Ko nije obavezno neka ih proba.

My pans and pots i waffle

I vafle često pravim,ali eto ovo mi je prvi put da ih pravim sa jogurtom.Super su mekane.Jedina mana je što ih ima malo,tako da odmah preporučujem duplu,troduplu količinu mase. 
Jedva sam uspela da spasem dve vafle da ih slikam.

Tanja's Cooking Corner i jogurtni mak kolač

I za kraj,moj ljubljeni mak.Kolač koje će vas odmah osvojiti.Brzo se pravi,mekan,mekan,a i ono što se meni posebno dopada je dodatak maka.Kolač sam još i prelila čokoladom i stvarno je perfektan.



Hvala svima na prelepim receptima! 






16 comments:

  1. Draga Irena, drago mi je da ti se jogurtni mak kolač svidio! Hvala na ukazanom povjerenju i isprobavanju!♥ Inače, ideja da u jednom postu objaviš recepte koje si sve isprobavala je odlična, i sama muku mučim jer redovno isprobavam recepte kolegica i kolega blogerica, toliko toga divnog ima, i ovakav post s receptima koji su isprobani je praktična i divna stvar!

    ReplyDelete
  2. Predivne stvari i divan post

    ReplyDelete
  3. Hvala na probanju i drago mi je da ti se dopadaju krlica/batačići! I izbor ostalih recepata ti je odličan - baš ste lepo jeli u proteklom periodu.

    ReplyDelete
  4. Ovo ti je super ideja , da sve isprobane receptiće staviš u jedan post. Lepe si recepte odabrala, mnogo mi se dopadaju. Tek sad vidim ,da sam neke od njih propustila, kao Tanjinu pitu i Majinu čorbicu. Hvala ti što si isprobala waffle. Prelepe su ti. I drago mi je da se tražila waffla viška. :)

    ReplyDelete
  5. Wow, baš predivno izgledaju madeleine, ali i sve ostalo što si radila izgleda za prste polizati..Hvala puno Irena, jako mi je drago!

    ReplyDelete
  6. zaista prekrasan i hvalevrijedan izbor recepata i krasne izvedbe :)

    ReplyDelete
  7. Joj šta si ti sve divno spremala, svaka čast i super gest ;)

    ReplyDelete
  8. super post! i odlicni recepti. I super papica doma :)

    ReplyDelete
  9. hvala ti na isprobavanju, drago mi je da su ti se svidjele kuglice!!

    ReplyDelete
  10. Izbor za 5+, ja bih se najradije preselila u tvoju kuhinju!:)))

    ReplyDelete
  11. Predivan izbor! :)
    Ja sam kod tebe svasta izabrala, ali bojim se da necu stici sve napraviti... Ali bice bar nesto... :)

    ReplyDelete
  12. Divan post draga!!!Drago mi je sto se i moja corbica nasla medju ovim receptima.Hvala ti na isprobavanju!!A ti imas toliko divnih da stvarno treba izdvojiti koji prvo isprobati:) <3

    ReplyDelete
  13. irena, baš si me razveselila i drago mi je da ti se jelo svidjelo :) :kiss
    sviđa mi se i tvoja ideja i izbor ostalih jela, slanih i slatkih, ma bravo!

    ReplyDelete
  14. O, prhke kiflice, otkad ih nisam pravila :)
    Hvala na probanju i pozdrav!

    ReplyDelete