Friday 26 October 2012

U gostima kod Parfe Dunje

Dva meseca su proletela i ja evo žurim da složim ovaj post i podelim sa vama slike i utiske o Dunjinim receptima.Parfe Dunja je blog koji smo istraživali u okviru FBI Rukavica.Svi smo se složili da je Dunja prava umetnica.Mene iskreno oduševljava sve u vezi njenog bloga.Kada otvorite blog prvo što primetite su njene neobične i nesvakidašnje fotografije,zatim vašu pažnju privuče prelepo posuđe koje Dunja sama kreira i onda vas zauvek kupe njeni recepti.Ovo je bio moj izbor...Dunja,hvala na predivnim receptima!


Pohovani zeleni paradajz
Godinama planiram da probam pohovani zeleni paradajz.Iskreno,najviše zbog filma (koji spada u top 10 na mojoj listi).Ovo mi je bio odličan izgovor da to i uradim.I sada jako žalim što sam čekala toliko godina.Poslužila sam ga uz običnu kiselu pavlaku i uživala.


Supa od mladog kukuruza
Kukuruz volimo svi u kući i često ga spremam kao prilog ili ga dodajem čorbama.Mislim da nikad nisam pravila supu samo od kukuruza.Naravno da se svima dopala,a posebno deci.Verovatno zato jer je onako baš svilenkasta.

Kokosovo mleko
Kokosovo mleko sam već pravila i to na više načina,ali nijedno tako dobijeno mleko nije tako ukusno i bogato kao ovo.Ja sam ga iskoristila za pečeni čokoladni sutlijaš (taj post vam dugujem,jer je sutlijaš bio bogovski).


Kocke od kafe i oraha
I ja ne bi bila ja da ne ubacim i nešto slatko.Bogat izdašan kolač koji je kod nas za 10 dana pravljen dva puta (jednom za nas,jednom za goste).Volim i kafu i orahe tako da je ovaj kolač bio baš po mom ukusu,a i drugim se dopao.





11 comments:

  1. Odličan izbor. Kokosovo mlijeko sam napravila po Dunjinom receptu i oduševila se. Kocke s orasima izgledaju odlično, šteta što sadrže i kavu :(

    ReplyDelete
  2. Hvala ti na toplim riječima i pohvalama. Trudim se biti svima oko sebe, pa i ovom blogerskom prijateljstvu otvorena srca. Sve što mogu i znam nastojim podijeliti s drugima. Odlično si izabrala i prezentirala. Mene posebno interesira sutlijaš, to je riža u slatko, jel tako? O tome moj sin fantazira već dulje vrijeme, bio je u posjeti kod nekog prijatelja u Beogradu i bio je počašćen s tako nečim i od onda mu to neide iz glave. Našla sam na netu neke recepte, ali bi voljela nešto provjereno, pa strpljivo ću čekati tvoj recept. Hvala na posjeti još jednom.

    ReplyDelete
  3. Htela sam i ja praviti ovu supicu, ali na kraju nisam stigla. Dunja ima bas puuuunooo suuuper recepata!

    ReplyDelete
  4. Sve je zaista predivno, ali kocke oàd kafe i oraha izgledaju veoma socno, tako da cu morati da potrazim recept:)

    ReplyDelete
  5. Super izbor i super izvedba ! Sviđa mi se svo što si pripremila, a posebno su mi drage kocke od kave i oraha, odlično izgledaju !

    ReplyDelete
  6. Meni se sve svidja sto si napravila, zapravo kod Dunje je zaista nemoguce pogresiti u izboru, te zelene paradjazice sam jedne godine isto htela da isprobam, pa nekako nisu stigli na red, sad si me podsetila da ih ponovo potrazim na pijaci.:)) p.s. i ja jedva cekam taj receptic za cokoladni sutlijas...:)))

    ReplyDelete
  7. sve je preljepo, slike i prezentacija i opis

    ReplyDelete
  8. Ti si bas bila vredna, sve izgleda savrseno a i fotkice su jako lepe :) Kolac od kafe je i nas odusevio ;)

    ReplyDelete