Thursday 12 July 2012

Vlašac pogačice / Chives Buns

Meni ni 40 stepeni ne može ništa...


Vlašac pogačice
Please scroll down for English


Potrebno za testo:

  • oko 300gr brašna
  • 20-tak grama svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150ml toplog mleka
  • 50gr maslaca ili margarina
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
za fil:

  • 1 jaje
  • 150gr svežeg sira,
  • 100gr kačkavalja,narendanog
  • 1 kašika kisele pavlake
  • svežanj vlašca,sitno seckan
za premazivanje:

  • 1 žumance
Priprema:
U toplom mleku sa kašičicom šećera,razmutiti kvasac i ostaviti da naraste.
Posebno pomešati brašno,so,nasečen maslac i jaje.Dodati narasli kvasac i zamesiti testo.Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Za fil pomešati jaje,mrvljen sir,kačkavalj,pavlaku i vlašac.Ako je potrebno dodati i malo soli.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 12 dela.Oblikovati pogačice i ređati ih u podmazan pleh dimenzija 25x33cm.Dnom čaše napraviti udubljene u svakoj pogačici i staviti po punu kašiku fila.Ostaviti ih da ponovo narastu.
Zagrejati rernu na 180C.
Ivice pogačica premazati umućenim žumancetom i peći ih oko 20-25'.Izvaditi iz rerne i pokriti krpom da se malo prohlade.


Chives Buns


Ingredients for the dough:

  • about 300gr flour
  • about 20gr fresh yeast
  • 1 tsp sugar
  • 150ml warm milk
  • 50gr butter or margarine
  • 1 egg
  • 1 tsp salt
for the filling:

  • 1 egg
  • 150gr fresh cheese
  • 100gr hard cheese,grated
  • 1 tbsp sour cream
  • a bunch of chives,finely chopped
for the glaze:

  • 1 egg yolk
Directions:
In a warm milk,add the sugar and dissolve yeast.Let stand until foamy.
In a kneading bowl,mix the flour,salt,chopped butter and egg.Add the yeast mixture and knead the dough.Cover and let it rise.
For the filling,mix an egg,crumbled cheese,hard cheese,sour cream and chives.If necessary add some salt.
Knead the dough once again and divide it to 12 parts.Shape each part into the bun and arrange them in a greased pan (25x33cm).With the bottom of the glass make indentation in each bun.Fill it with a full tablespoon of the filling.Let them rise again.
Preheat the oven to 180C.
Glaze the edges of the buns with the egg yolk wash.Bake for 20-25'.Cover with the kitchen towel to cool slightly.



13 comments:

  1. Krasno, a gladna sam i tako bih pojela jednu... Volim sve sastojke :)))

    ReplyDelete
  2. Zaista su divne... Volimo ovakva filovana slana peciva...

    ReplyDelete
  3. Uvodna rečenica - zakon! Pogačice ODLIČNE!

    ReplyDelete
  4. hehe hrabro :) (s obzirom na temperaturu) :) danas je malo hladnije ovdje.
    krasna peciva!

    ReplyDelete
  5. Odlične. Isprobala bih ih još danas ali sam prethodnih dana preterala sa rernom, s obzirom na vrućinu :)

    ReplyDelete
  6. Odlicno izgledaju, samo sto meni 40 stepeni nikako ne prija za spremanje rucka:)

    ReplyDelete
  7. Bas su lepe i ja kuvam normalno sve...sta sda vrucina jeste ali moramo jesti.

    ReplyDelete
  8. Heheheh :). Sa obzirom na visoke temperature....svaka čast. Krasne su ti ove pogačice :)!

    ReplyDelete
  9. Verujem da su vredne svakog truda i "kuvanja" uz rernu na +40 C, recept zabelezen za probu.:))

    ReplyDelete
  10. Peciva su ispala odlična i divim ti se kako si mogla to raditi na 40 stupnjeva.

    ReplyDelete
  11. Kako fino izgledaju :) Izbjegavam pećnicu zbog vrućina :)

    ReplyDelete
  12. Dobro i predobro ! Niti mene 40 stupnjeva ne bi spriječilo za ovo napraviti. Jako mi se sviđa !

    ReplyDelete
  13. predivne su pogačice i stvarno se isplati unatoč vrućini napraviti ih

    ReplyDelete