Monday 9 April 2012

Pečena rikota sa lukom i peršunom / Baked Ricotta With Garlic And Parsley

Ovo je nešto što bih mogla da jedem svaki dan.Uskočite i vi u ovaj bazen pun vrućeg, kremastog, mirišljavog sira...

Pečena rikota sa lukom i peršunom
Please scroll down for English


Potrebno:
  • 500gr rikote
  • 100ml slatke pavlake (nezaslađene)
  • 4 čena belog luka
  • so,biber,peršun
Priprema:
Pomešati rikotu,slatku pavlaku,sitno seckan beli luk,so,biber i peršun.Peršun stavite koliko volite.Prebacite sve u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite na 200C oko 15' dok sir ne postane kremast i vruć.Poslužite odmah uz francuski hleb.

Baked Ricotta With Garlic And Parsley

Ingredients:
  • 500gr ricotta cheese
  • 100ml heavy cream
  • 4 cloves garlic
  • salt,pepper,parsley
Directions:
Stir the ricotta cheese together with the heavy cream,finely chopped garlic,salt,pepper and parsley.Put parsley as much as you like.Transfer the mixture to the greased ovenproof dish.Bake in the preheated oven to 200C for about 15' until the cheese is creamy and hot.Serve with the French bread.


11 comments:

  1. Odlično servirano, malo pumidora, malo maslina i evo finog doručka ili međuobroka

    ReplyDelete
  2. Ovo je predivno. Slike su fantasticne.

    ReplyDelete
  3. Super recept i fotografije! Cela kombinacija mi se jako dopada. Ima u Maksiju onih kesica sa rikotom, taman da se isproba.

    ReplyDelete
  4. Njami! Jako mi se sviđa! Hvala!

    ReplyDelete
  5. Ovo ne moze biti lose nikako!!! Sjajno Irena! :)

    ReplyDelete
  6. I hvala puno na nagradici... :)

    ReplyDelete
  7. fantastično, i ja baš volim ovakve kombinacije :)

    ReplyDelete
  8. Tako jednostavno a tako fino... jako mi se sviđa!

    ReplyDelete
  9. Tako jesdnostavna ideja a vidiš znam za hot dipove ali mi ovo nije palo na pamet. Odlično. Ja bi ga još prošarala svežim začinskih biljem.

    ReplyDelete
  10. odlična ideja za malo drukčiji namaz.

    ReplyDelete
  11. divno,super, lagano i lepo. Ja obožovam sve vrste sireva i na njima bih mogla da živim. :)

    ReplyDelete