Thursday, 13 September 2012

Trobojni kuglof / Three-Colored Bundt Cake

Često pravim kuglofe.Deci su super za užinu,doručak,a i ja volim da štrpnem pre kafe ili čaja.A da ne govorim o tome kako se brzo prave.

Trobojni kuglof
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 4 jaja
  • 250gr šećera
  • 200ml ulja
  • 200ml soka od pomorandže (najbolje sveže ceđenog,ali može i iz tetrapaka,samo bez šećera)
  • 300gr brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 60gr mlevenog lešnika,oraha ili badema
Priprema:
Zagrejati rernu na 180C.Podmazati i posuti brašnom kalup za kuglof.
Penasto umutiti jaja i šećer,pa dodati ulje,sok i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Promešati i podeliti na 3 dela.U jedan dodati kakao,u drugi lešnik,a treći ostaje žut.U kalup sipati prvo žuti deo,pa uz spoljašnu ivicu kalupa sipati tamni deo,a uz unutrašnju deo sa lešnikom.Peći oko 50-60' (proveriti čačkalicom).

Three-Colored Bundt Cake

Ingredients:
  • 4 eggs
  • 250ml sugar
  • 200ml oil
  • 200ml orange juice (better freshly squeezed,but if it's store-bought it should be without sugar)
  • 300gr flour
  • 1 tbsp baking powder
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 60gr ground hazelnuts,almonds or walnuts
Directions:
Preheat the oven to 180C.Grease and flour a bundt pan.
Whisk the eggs and sugar until fluffy,then add the oil,juice and flour mixed with baking powder.Mix and divide into 3 parts.In one part add the cocoa powder,in second the ground hazelnuts and the third remains yellow.In a pan,pour first the yellow part,along the outer edge of the pan pour the dark part and along the inner side pour the hazelnuts part.Bake for 50-60' (toothpick test).






10 comments:

  1. Omiljeni kuglof moje mame, a i meni je super kad ima kakaa :)

    ReplyDelete
  2. Odlično izgleda, jako mi se sviđaju dodaci (lješnjak, naranča) i zaista je savršen uz neki topli napitak.

    ReplyDelete
  3. taman bi mi pasao na danasnji kisni dan uz salicu caja :)

    ReplyDelete
  4. kuglofi su moja slaba strana. bas ih volim. stoga kupih dva kreativna modla za kuglofe od silikona. nikad, ali nikad nisam uspjela da ih izvadim ovako savrseno. uvijek negdje nesto pukne i ploha se ni staub secerom ne moze sakriti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lusitania,ja ga pecem u obicnom metalnom kalupu.Mozda ti uspe ovaj trik:ubaci podmazan kalup u rernu da se dobro zagreje,izvadi ga i ubaci masu za kuglof.Tako se odmah stvara korica i valjda nece da se zalepi.Ja to koristim za proju,ali mozda moze i za kuglof.Ne znam kako drugacije da ti pomognem :)

      Delete
  5. Pravim ga vrlo slično, i znam da je više nego odličan!! Meni je uz (veliku) šolju mlijeka čisti užitak :) Divno si ga prezentirala!

    ReplyDelete
  6. Kuglofi su i meni omiljeni oblik i obično najbolji kolač, ovaj tvoj trobojni jako lijepo izgleda, baš si ga super napravila !

    ReplyDelete