To je to,poslednji post pre odlaska na more!
Za danas,nudim vam jednu osvežavajuću brzu letnju poslasticu.Recept je iz martovskog broja magazina 'Cuisine'.
Svima želim lep provod ma gde bili i ma šta radili i čitamo se opet za mesec dana.Puno pozdrava od Irene!!!
Pečena limun rikota sa voćnim kompotom
Please scroll down for English
Potrebno za limun rikotu:
Zagrejati rernu na 160C.Podmazati male kalupe za sufle ili kalup za mafine.
Umutiti rikotu,jaja,šećer,brašno i koru limuna.Sipati u modle i peći 25'.Izvaditi i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za kompot,pomešati 1 šolju vode,šećer,sok od limuna i vanilu.Staviti da proključa,pa ubaciti očišćeno i isečeno voće.Kuvati na laganoj vatri oko 10'.Ohladiti.
Izvaditi rikotu iz modle,prebaciti na tanjir i servirati uz kompot.
Baked Lemon Ricotta With Poached Fruit
Ingredients for the lemon ricotta:
Preheat the oven to 160C.Butter the souffle ramekins or muffin tins.
Whisk together the ricotta,eggs,sugar,flour and zest.Divide the mixture into prepared tins.Bake for 25'.Take it out from the oven and let cool completely.
For the poached fruit,mix1 cup of water,sugar,lemon juice and vanilla and bring to a boil.Add the stoned and halved fruit and simmer for 10'.Cool completely.
Take the baked ricotta from the molds,arrange it on the plates and served with poached fruits.
Za danas,nudim vam jednu osvežavajuću brzu letnju poslasticu.Recept je iz martovskog broja magazina 'Cuisine'.
Svima želim lep provod ma gde bili i ma šta radili i čitamo se opet za mesec dana.Puno pozdrava od Irene!!!
Pečena limun rikota sa voćnim kompotom
Please scroll down for English
Potrebno za limun rikotu:
- 400gr rikote
- 3 jaja
- 50gr šećera
- 1 kašika brašna
- rendana kora od jednog limuna
- 1 kg voća (kajsije,nektarine,šljive,breskve)
- 50gr šećera
- sok od jednog limuna
- vanila
Zagrejati rernu na 160C.Podmazati male kalupe za sufle ili kalup za mafine.
Umutiti rikotu,jaja,šećer,brašno i koru limuna.Sipati u modle i peći 25'.Izvaditi i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za kompot,pomešati 1 šolju vode,šećer,sok od limuna i vanilu.Staviti da proključa,pa ubaciti očišćeno i isečeno voće.Kuvati na laganoj vatri oko 10'.Ohladiti.
Izvaditi rikotu iz modle,prebaciti na tanjir i servirati uz kompot.
Baked Lemon Ricotta With Poached Fruit
Ingredients for the lemon ricotta:
- 400gr ricotta
- 3 eggs
- 50gr sugar
- 1tbsp flour
- grated zest of one lemon
- 1kg stone fruit (apricots,nectarines,plums,peaches)
- 50gr sugar
- juice of one lemon
- vanilla
Preheat the oven to 160C.Butter the souffle ramekins or muffin tins.
Whisk together the ricotta,eggs,sugar,flour and zest.Divide the mixture into prepared tins.Bake for 25'.Take it out from the oven and let cool completely.
For the poached fruit,mix1 cup of water,sugar,lemon juice and vanilla and bring to a boil.Add the stoned and halved fruit and simmer for 10'.Cool completely.
Take the baked ricotta from the molds,arrange it on the plates and served with poached fruits.